Al doilea avion SMURD va reveni la zbor dupa reparatia capitala

Cel de-al doilea avion al SMURD va reveni la zbor in viitor, dupa ce vor fi finalizate lucrarile de reparatie capitala.

Raed Arafat a anuntat ca aparatul Piper PA 42-720 Chayenne III se afla in procedura de revizie si ca va reintra in activitate la o data neprecizata.

Asta dupa ce Cessna-ul donat de Ion Tiriac a fost in sfarsit reparat si intretinut si a inceput serviciul de ambulanta aeriana, efectuand cinci misiuni pana acum.

“Avionul SMURD, donat de dl. Ion Tiriac, a reintrat in activitate dupa o revizie capitala la motoare si la alte componente. Avionul a efectuat deja un numar de 5 misiuni iar al doilea avion SMURD, cel achizitionat din 2%, este la randul sau in procedura pentru revizie capitala la motoare si la alte componente si urmeaza sa reintre la randul sau in activitate”, a transmis Arafat.

Avionul a fost cumparat in 2012 cu 757 de mii de euro de catre Fundatia SMURD, banii fiind stransi din donatii.

“Avionul de tip Piper PA-42 Cheyenne III, fabricat în SUA, a fost achiziționat ca avion second-hand, cu 5.500 de ore de zbor efectuate. Ulterior, avionul a fost dotat cu aparatură medicală nouă necesară, conform standardelor europene, dar în conformitate și cu standardele existente în România pentru asigurarea terapiei intensive medicale, pentru a putea efectua misiuni umanitare de salvare a pacienților”, au transmis la vremea respectiva cei de la SMURD.

Piperul a zburat insa foarte putin ca si ambulanta aeriana, avand probleme tehnice ce au necesitat lungi perioade petrecute in hangarul de reparatii.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of