Albania primeste elicoptere Black Hawk donate de americani

Fortele Aeriene Albaneze vor avea in scurt timp in serviciu trei elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk donate de Statele Unite.

Ministrul Apararii de la Tirana, Olta Xhaçka, a efectuat recent o vizita in America, iar in decursul discutiilor au fost semnate si documentele privind livrarea elicopterelor.

Anuntul donatiei americane a fost facut in timp ce ministrul albanez vizita Joint Base McGuire–Dix–Lakehurst (JB MDL), din New Jersey, acolo unde a fost primita de comandant, generalul de brigada Beale.

“Sprijinul pe care Statele Unite l-au oferit Albaniei prin pachetul de suport nu doar ca ne modernizeza capabilitatile, ci creste capacitatea operationala a Fortelor Aeriene”, a spus ministrul.

Piloti si tehnicieni albanezi vor merge in aceasta vara in New Jersey pentru a incepe trecerea pe elicoptere Black Hawk.

Inainte sa inceapa comentariile de genul “dar noua de ce nu ne dau americanii nimic?” trebuie sa discutam despre aceste acte de donatie. Americanii ne-au dat si noua, cu ani in urma, tehnica militara. Intrebati numai militarii care au mers in teatre de conflict externe.

In acest caz specific, daca americanii ne-ar dona trei elicoptere Black Hawk, acestea n-ar insemna nimic in afara de o gaura in bugetul Apararii. Ar fi prea putine pentru a conta cu adevarat din punct de vedere operational, ar fi prea scump de operat intrucat nu poti internaliza mentenanta si ar risipi resursele si asa limitate pe un pachet extrem de mic de tehnica militara.

11
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MdaJapLanceRcristian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
cristian
Guest
cristian

De ce sa nu internalizam mentenanta ????

Jap
Guest
Jap

Trebuie spus că,elicopterele primite de albanezi,nu sînt noi-nouţe,sînt niște rebuturi reparate,ca F-16 ale noastre.

Jap
Guest
Jap

Păi hai să “argumentăm prostiile”, saga F-16 românești,o știm cu toții,am luat țeapă și țeapa continuă cu alte 5 rebuturi de la Amarg. Pe internet,zice că elicopterele în cauză,nu sînt noi-nouțe,sînt vechi și le-au “modernizat”. Rămîne de văzut,ce “modernizare”au primit.

Jap
Guest
Jap

Cînd am sa văd, NSM,AMRAAM C7,D sau JDAM,fără număr,agățate de aripile lui F-16 românești,atunci o să putem vorbi de calitate. Pină atunci,nu putem vorbi de calitatea unui “rebut”,care nu zboară nici măcar iarna la paradă,că îngheață softul în el.

Jap
Guest
Jap

O să vezi în curînd pe cele 143 F-16 A/B taiwaneze,modernizat la standardul V. Taiwanezii,au Harpoon și iau NSM,au Amraam C7 și JDAM.