Americanii ar putea bloca vanzarea de F-16 catre Croatia

Read Time:53 Second

Statele Unite ar putea bloca acordul dintre Israel si Croatia privind livrarea catre statul european a 12 avioane F-16 aflate in stocare.

Informatia exista numai pe surse, iar supararea americanilor ar fi plecat de la faptul ca Israelul a propus mai multe echipamente electronice produse de industria locala pentru avioanele croate, dar si ca afacerea nu a fost trecuta prin „filtrul” SUA.

Ca producatoare ale avioanelor, Statele Unite trebuie sa isi dea acordul si pentru revanzari, iar israelienii au ignorat acest aspect.

In momentul de fata afacerea ar fi blocata, reprezentantii statului evreu incercand abia acum sa ajunga la un acord cu SUA.

Croatii, in schimb, sunt furiosi pentru ca intreg contractul este „in aer”, iar ei au ramas cu aviatia de lupta la pamant.

Ar putea fi chiar a doua teapa luata de croati cu avioanele de lupta dupa ce au trimis MiG-urile 21 in Ucraina la reparat si au fost pacaliti.

12 avioane F-16 Barak, la mana a doua, ar urma sa cumpere Croatia din Israel cu 500 de milioane de dolari.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Americanii ar putea bloca vanzarea de F-16 catre Croatia

  1. Se ceartă de la cașcaval. Gringo să zică bodaproste,că fierătaniile nu ajung la Remat. Pîna la urmă,evreii vînd avioanele și gringo armanentul,asa o să împace și capra și varza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Un J-20 in Statele Unite?
Next post Gripen pentru Bulgaria: Opt avioane pentru 920 de milioane de euro