Americanii ar putea bloca vanzarea de F-16 catre Croatia

Statele Unite ar putea bloca acordul dintre Israel si Croatia privind livrarea catre statul european a 12 avioane F-16 aflate in stocare.

Informatia exista numai pe surse, iar supararea americanilor ar fi plecat de la faptul ca Israelul a propus mai multe echipamente electronice produse de industria locala pentru avioanele croate, dar si ca afacerea nu a fost trecuta prin “filtrul” SUA.

Ca producatoare ale avioanelor, Statele Unite trebuie sa isi dea acordul si pentru revanzari, iar israelienii au ignorat acest aspect.

In momentul de fata afacerea ar fi blocata, reprezentantii statului evreu incercand abia acum sa ajunga la un acord cu SUA.

Croatii, in schimb, sunt furiosi pentru ca intreg contractul este “in aer”, iar ei au ramas cu aviatia de lupta la pamant.

Ar putea fi chiar a doua teapa luata de croati cu avioanele de lupta dupa ce au trimis MiG-urile 21 in Ucraina la reparat si au fost pacaliti.

12 avioane F-16 Barak, la mana a doua, ar urma sa cumpere Croatia din Israel cu 500 de milioane de dolari.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Se ceartă de la cașcaval. Gringo să zică bodaproste,că fierătaniile nu ajung la Remat. Pîna la urmă,evreii vînd avioanele și gringo armanentul,asa o să împace și capra și varza.