Americanii au folosit F-35 in misiuni reale de lupta

Read Time:49 Second

Statele Unite au folosit pentru prima data avioanele F-35 in misiuni reale de lupta. Aparate F-35B, apartinand US Marines, au atacat recent tinte din Afghanistan.

Oficiali din cadrul Department of Defense au declarat ca avioanele de generatia V au fost utilizate pentru a lovi tinte ale talibanilor din Afghanistan.

Ele au fost utilizate de pe nava amfibie de asalt USS Essex, tintele fiind alese la solicitarea comandantului trupelor aflate la sol.

Momentan nu se stie cate F-35B au fost implicate in atacul din Afghanistan sau care au fost tintele pe care acestea le-au atacat.

Iata si ce a declarat Vice Adm. Scott Stearney, comandantul U.S. Naval Forces Central, cu privire la atac:

„The F-35B is a significant enhancement in theater amphibious and air warfighting capability, operational flexibility, and tactical supremacy. As part of the Essex Amphibious Ready Group, this platform supports operations on the ground from international waters, all while enabling maritime superiority that enhances stability and security.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius B

Mi se pare ceva un pic ciudat: atac in Afganistan al unei aeronave imbarcate? M-am uitat un pic pe harta ca sa-mi confirm nedumerirea (si cunostintele de geografie) si intr-adevar Marea Arabiei/oceanul Indian nu par chiar aproape de Afganistan. Si in plus de ce nu ar folosi americanii pistele afgane? Poate a fost doar un experiment?

Oricum in mini-cercetarea mentionata am vazut ca Essex-ul are 50%-50% F35 si Harrier, si ca altfel este burdusit cu Osprey-uri.

Jap

Puteau să atace ținta co o dronă,unF-18 sau F-15. Astai o acțiune de PR sau cum îi zicem noi „Aici sînt banii dv.”😃. Cumva trebuie sași justifice investiția in fieratanie. Vedeți ce bun e un jihadist la casa omului!😃😃.

Jap

Fratelo,dacă gringo vroiau cu adevărat s-al testeze pe F-35,îl trimiteau în Siria sa vadă de ce-i înstare. Așa l-au trimis să de-a cu bombardeaua,după unii pitiți în peșterii 😃😃😃. PR ieftin și de slabă calitate.

Previous post Tarom a lansat prima aplicatie mobila din istoria companiei
Next post Boeing si Saab vor construi viitoarele avioane de antrenament americane
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x