Argentina isi primeste avioanele de lupta ultra low-cost pana la finalul anului

Argentina isi va primi avioanele de lupta ultra low-cost cumparate la mana a doua din Franta pana la finalul acestui an.

Ministrul Apararii de la Buenos Aires, Oscar Aguad, a anuntat recent ca cele cinci aparate Super Etendard Modernise achizitionate cu 12,5 milioane de euro vor ajunge in Argentina pana la finalul lunii decembrie.

Totusi, aparatele vor mai avea nevoie de inca un an pentru a fi aduse la zbor, situatia aviatiei militare din Argentina fiind una dramatica din acest punct de vedere.

“Aproape ca am ramas fara avioane de lupta si fara ore de zbor pentru ca pilotii nostri sa se poata pregati. Am modernizat aparatele A-4, iar cinci dintre ele sunt in stare de zbor, si asteptam cinci avioane Super Etendard, care trebuie sa soseasca pana la finalul lunii in curs, dar pentru care vom mai avea nevoie de aproape un an pentru a le readuce la zbor”, a spus ministrul.

Dupa o lunga telenovela, Argentina a cumparat avioane din Franta. Ma rog, cumparat e un termen relativ si asta pentru sud-americanii au ajuns la un acord pentru achizitia a cinci bucati de Super Etendard Modernise, a unui simulator, a opt motoare de rezerva si a unui lot destul de mare de piese de schimb, totul pentru 12,5 milioane de euro.

Avioanele vin din cele scoase din serviciu de francezi si momentan nu este foarte clar daca vor fi revitalizate de argentinieni sau folosite ca si bancuri de piese pentru repararea celor 10 Super Etendard clasice aflate in inventarul Comando de la Aviación Naval Argentina.

Niciunul dintre cele zece nu mai este apt de zbor.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pînă acum UK au blocat toate vînzările de avioane către “gaucios”. Îs curios,cum de le-au dat voie ăstora din Francistan să le vîndă.