Argentina pare că a ales JF-17

Read Time:59 Second

Lungul drum al Argentinei către un avion supersonic modern pare că a ajuns aproape de final, sud-americanii optând pentru chino-pakistanezul JF-17 Thunder.

Și nu doar că există această opțiune pentru aparatul de concepție chinezească, ba chiar autoritățile de la Buenos Aires ar fi găsit și banii pentru el.

Propunerea de buget pentru fiscal 2022 cuprinde 664 de milioane de dolari destinate achiziționării a 12 avioane JF-17 Thunder Block III.

Din această sumă, 20 de milioane de dolari vor fi investite în lucrări de infrastructură.

Bineînțeles, niciun contract nu a fost semnat până acum și se pot schimba foarte multe lucruri, dar spre deosebire de tentativele precedente acum argentinienii sunt cel mai aproape de reușită.

JF-17 este o platformă ieftină, care vine însă cu o serie de echipamente moderne. China și Pakistanul sunt disperate să găsească piețe pentru export și probabil că fac multe concesii. Iar nevoia de avioane noi a Argentinei este mai accentuată ca niciodată.

Până să ajungă la Thunder-ul chino-pakistanez, statul sud-american a cochetat cu o multime de alte platforme, de la Eurofighter și Gripen până la IAI Kfir, FA-50 și chiar L-159 ALCA.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post SUA au 5 bombardiere de Generația VI în construcție
Next post China a prezentat conceptul unui nou avion
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x