Au venit italienii! Patru Eurofighter pe MK

Asa cum va anuntam in urma cu cateva zile, Fortele Aeriene Italiene au trimis patru avioane de lupta Eurofighter Typhoon in Romania, pe aeroportul constantean Mihail Kogalniceanu, pentru misiuni de Politie Aeriana.

Echipajele Aeronautica Militare au rol de a intari si suplimenta efectivele Fortelor Aeriene Romane si vor efectua aceste misiuni de lupta in comun cu pilotii de MiG-21 LanceR ai Escadrilei 861, Baza 86 Aeriana Borcea.

Dislocarea vine in contextul in care NATO a decis in urma cu 5 ani sa suplimenteze temporar fortele armate din statele aflate la granita de est a Aliantei, dupa ce Rusia a anexat Crimeea si a pornit razboiul din estul Ucrainei.

Iata si comunicatul oficial al MApN:

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au aterizat pe 3 mai în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, pentru a participa la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Detașamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, va fi dislocat în România pentru următoarele patru luni și va efectua misiuni de poliție aeriană alături de aeronave MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române.

Misiunile de Poliție Aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Italiene.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Și americanii,vin cu F-16,la Cîmpia Turzii.