Australienii au adus acasa primele doua F-35

Australienii au adus acasa primele doua avioane F-35 Lightning II ce vor stationa permament in “tara cangurilor”.

Aparatele (A35-009 si A35-010) au plecat de la Luke AFB, din Statele Unite, si dupa traversarea Pacificului au aterizat in noua lor casa, RAAF Williamtown.

“Este cel mai avansat avion multirol din lume. Ne va aduce capabilitati din urmatoarea generatie si va veni cu un plus major la capabilitatile noastre actuale de supraveghere, recunoastere si colectare date. Se poate apropia de tinte nedectat. Poate gasi si bruia semnale electronice ale tintelor si poate impartasi informatii in timp real cu alte platforme”, a spus ministrul australian al Apararii, Christopher Pyne.

Australia intentioneaza sa cumpere un total de 72 de avioane F-35A a caror valoare estimata este de 12 miliarde de dolari.

RAAF Williamtown si RAAF Tindal sunt bazele de pe care vor opera aparatele, F-35 urmand a obtine IOC in Australia pana la finalul anului 2020.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Submarine,fregate,tab-uri,F-35,Spartane și cu alte acareturi sau dotat săracii de ei. Ăștia chiar iau armata în serios. Probabi toate F-18 A/B,care le vor retrage, vor ajunge în Canada,ca piese de schimb.