Avansari in Fortele Aeriene Romane: Comandantii bazelor Bacau si Otopeni au devenit generali

Read Time:1 Minute, 28 Second

Ziua Nationala, 1 Decembrie, a adus o serie de avansari in grad pentru militarii romani, iar Fortele Aeriene se mandresc cu doi noi generali care, deloc intamplator, ocupa functii extrem de importante, comandanti de baze aeriene.

Astfel, comandantii de la Bacau – Leonard Baraboi – si de la Otopeni – Aurel-Cezar Stanciulescu – au devenit generali de flotila aeriana cu o stea, potrivit decretelor semnate de presedintele Iohannis

  • Decret privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană – cu o stea domnului comandor BARABOI Leonard-Gabriel din Ministerul Apărării Naționale;
  • Decret privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană – cu o stea domnului comandor STĂNCIULESCU Aurel-Cezar din Ministerul Apărării Naționale;

Generalul Leonard Baraboi are o cariera fulminanta, el reusind sa primeasca prima stea in numai 22 de ani de la obtinerea primului grad de ofiter, cel de sublocotenent (1997).

A pilotat avioane MiG-21 LanceR si IAR-99 in cadrul Bazei 95 Aeriene, acolo unde a activat de la inceputul carierei sale si pana in prezent. Pe langa cursurile absolvite in tara, generalul Baraboi este absolvent al Air Command and Staff College de la Maxwell AFB si al Air War College.

Este comandant al Bazei 95 Aeriene Bacau de anul trecut.

Generalul Aurel Stanciulescu este ceva mai experimentat, el absolvind scoala de la Bobocu inca din 1991 si activand ca pilot de lupta in cadrul defunctelor Regimente 67 si 91, de la Craiova si Deveselu.

In 2002 a ajuns la Baza 90 Transport Otopeni, fiind imputernicit la comanda din octombrie 2017.

Dupa aceste avansari, trei dintre cele patru mari baze aeriene ale Fortelor Aeriene – Borcea, Otopeni si Bacau – au la comanda generali de flotila aeriana. Numai la Campia Turzii comandantul este in continuare comandor, comandorul Ouatu avand aceasta functie inca din 2014.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
V V

Foarte bine ai punctat: “ trei dintre cele patru mari baze aeriene ale Fortelor Aeriene – Borcea, Otopeni si Bacau – au la comanda generali de flotila aeriana. Numai la Campia Turzii comandantul este in continuare comandor, comandorul Ouatu.“ Cum se face ca nu l-au promovat si pe Ouatu, care Conduce a doua baza ca importanta dupa parerea mea. Baza 71 si 86 sunt singurele baze aeriene Strict militare (nu sunt impartite cu partea civila). As fii tare curios sa stiu cum de un militar cu experienta lui Ouatu nu este promovot si acel tanar de la Bacau primeste o… Read more »

T-Rex

Si astfel aven 448 de generali si admirali. II batem pe americani de se ca*ca pe ei. Ei au doar 80 de toti.
Fiecare pluton cu generalul sau. Ar trebui introdus si gradul de maresal pe timp de pace, si inventate ceva mai sus de el.
Gradul de general sa se acorde si pentru cei ce se ranesc pe timp de pace in interes de seviciu. De exemplu se barbieresc dimineata sa mearga la lucru – si hop s-a taiat. Avansare automata

Unu care stie

Nu, maxim comandor.

Previous post Achizitia celor 5 avioane F-16 a intrat in linie dreapta
Next post Arabia Saudita ar fi pierdut un elicopter Apache in Yemen | VIDEO
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x