Avioane ale Fortelor Aeriene Romane, exercitii in comun cu Super Horneturile US Navy

Avioane ale Fortelor Aeriene Romane au efectuat exercitii in comun cu aeronave F/A-18 Super Hornet ale US Navy in spatiul nostru national.

“Viespile” americane au decolat de pe portavionul USS Abraham Lincoln (CVN-72), aflat impreuna cu Grupul sau de Lupta in Marea Mediterana.

Anuntul a venit, surprinzator, din partea Ambasadei SUA la Bucuresti, pe linie militana neexistand nicio comunicare despre acest exercitiu in comun RoAF – US Navy.

“Din Marea Mediterană, avioane F/A-18E Super Hornet decolează de pe USSAbrahamLincoln pentru a participa la un exercițiu cu Forţele Aeriene Române, în spațiul aerian al României”, au transmis americanii, ilustrand mesajul cu o fotografie.

Asa cum spuneam, nu am gasit informatii oficiale referitoare la acest exercitiu si este posibil ca el sa fi fost intrerupt brusc pentru ca, recent, Casa Alba a decis sa trimita USS Abraham Lincoln in zona Golfului Persic cu o avertizare cat se poate de directa pentru Iran.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRGyn Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Gyn
Guest
Gyn

Exercițiile, pentru că au fost mai multe în ultimele săptămâni, au constat din realimentare în zbor efectuată de două avioane KC135, în compania avioanelor F18 venite de pe portavion împreună cu cu un P8 Poseidon bazat în Sicilia, nu zic și unde că ar fi prea mult!