Avioane F-117 au zburat peste Los Angeles

Cel puțin două avioane F-117 Nighthawk au zburat direct peste orașul Los Angeles în cel puțin două ocazii la începutul acestei săptămâni.

Aparatele au putut fi văzute cu ”obiectivul liber” în cea de-a doua misiune, unii spotteri realizând imagini superbe în absența norilor.

În ceea ce privește misiunea, se pare că cele două F-117 s-au alăturat unui impresionant grup de aparate foarte diverse pentru o sesiune de antrenament DACT – dissimilar air combat training.

După ce au lăsat LA-ul în urmă, aparatele au ajuns în zona Insulei San Clemente, care este în proprietatea US Navy.

Tot acolo au zburat și avioane ale Marinei, dar și ale contractorilor privați ca ATAC, Tactical Air Support sau Omega Air.

Nu există o explicație oficială pentru prezența celor două F-117 la aceste exerciții, însă se crede că au fost aduse pentru a oferi un anumit grad stealth manevrelor.

De notat este că avioanele nu au rămas pe insulă sau în apropiere, după terminarea misiunii revenind la baza lor de pe Aeroportul Poligonului Tonopah.

Oficial, F-117 a fost retras din serviciu în aprilie 2008, însă flota USAF este încă activă, aparate fiind observate relativ des în misiuni de antrenament în special în zona Deșertului Nevada.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x