Avioane F-16 turcești în Azerbaijan

Imagini surprinse de sateliți arată cel puțin două avioane de luptă F-16 Fighting Falcon, cel mai probabil turcești, pe Aeroportul Internațional Ganja, din Azerbaijan.

Descoperirea alimentează acuzațiile Armeniei, care susține în continuare că un aparat Suhoi Su-25 a fost doborât de un avion al Turciei ce opera din Azerbaijan.

Jurnalistul Christiaan Triebert, de la New York Times, a publicat imagini surprinse de un satelit al Planet Labs în data de 3 octombrie cu aeroportul azer pe care se observă lesne două aparate F-16 și un avion de transport ce pare a fi un CN-235.

Nu ar fi prima vizită a turcilor în Azerbaijan, în vara acestui an cinci F-16 participând la exercițiul TurAz Qartalı-2020.

În primele zile ale războiului azero-armean din regiunea Nagorno-Karabakh autoritățile de la Erevan au acuzat Turcia de doborârea unui avion de luptă Su-25.

Armenii susțin că aparatul ce opera în zona de conflict, în sprijinul trupelor proprii, a fost atacat de un F-16 turc ce a decolat de pe aeroportul Ganja cu armament BWR.

La nivel oficial, Turcia și Azerbaijan au negat vehement această informație și chiar prezența avioanelor Ankarei pe teritoriul azer.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x