Avioanele canadiene, certificate pentru misiuni de Poliție Aeriană în România

Read Time:54 Second

Cele șase avioane CF-188 (F-18) Hornet ale Royal Canadian Air Force pot efectua oficial misiuni de Poliție Aeriană în România.

Joi, pe Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, a avut loc ceremonia formală de certificare a detașamentului canadian.

La această ceremonie a participat și generalul-locotenent Fernando de la Cruz Caravaca, comandantul Combined Air Operations Centre (CAOC) Torrejón.

Zona de sud a Europei, inclusiv România, se află sub comanda CAOC Torrejon, toate misiunile de Poliție Aeriană fiind ordonate de centrul aflat în Spania.

Certificarea aceasta înseamnă că de acum avioanele canadiene pot fi alarmate și pot fi utilizate pentru misiuni de luptă dacă va fi nevoie.

Asta înseamnă practic că planificarea permanenței va include în următoarele 4 luni și avioanele CF-188, alături de MiG-urile 21 și de F-urile 16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Pentru canadieni, este a patra rotație în România după cele din 2017, 2018 și 2019. NATO enhanced Air Policing este o misiune implementată la nivelul Alianței după evenimentele din 2014, atunci când Rusia a ocupat și anexat ilegal peninsula Crimeea.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Airshow în pandemie | VIDEO
Next post Polonezii vor să ne vândă elicoptere Black Hawk și propun un centru de mentenanță la Romaero
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x