Avioanele F-16 românești au interceptat două Su-27 deasupra Mării Baltice

Read Time:1 Minute, 16 Second

Avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române au interceptat două aparate multirol Suhoi Su-27 Flanker ruse deasupra Mării Baltice.

Misiunea de Poliție Aeriană a fost prima de acest tip pentru F-urile 16 ale României în cadrul Baltic Air Policing, programul NATO de securizare a spațiului aerian al Letoniei, Lituaniei și Estoniei.

Această misiune reală de Poliție Aeriană a avut loc în data de 7 aprilie, atunci când sistemul de supraveghere al Alianței a detectat două avioane neidentificate deasupra Mării Baltice, în spațiul aerian internațional, dar în zona de responsabilitate a NATO.

Astfel, două F-16 românești aflate în serviciul de luptă pe aeroportul Siauliai au fost alarmate pentru o misiune de Poliție Aeriană.

După ce au identificat vizual țintele ca fiind două aparate Su-27 ruse, F-urile noastre le-au escortat până la ieșirea din zona de responsabilitate.

”Îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în Țările Baltice confirmă nivelul ridicat al capacității de luptă al militarilor detașamentului „Carpathian Vipers” și capacitatea Forțelor Aeriene Române de a disloca și întrebuința aeronavele F-16 în misiuni NATO”, a declarat comandantul detașamentului, comandor Cosmin Vlad.

România a dislocat 4 avioane F-16 în Lituania, pe aeroportul Siauliai, în cadrul misiunii Baltic Air Policing.

Aparatele noastre participă la această misiune alături de cele lusitane, Portugalia fiind lead nation în cadrul rotației 62 a Baltic Air Policing.

De asemenea, în Estonia mai sunt dislocate avioane Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force, și ele implicate în această misiune.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
50 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Sistemul antiaerian MAMBA dislocat de italieni în Slovacia este operațional
Next post România va cumpăra avioane F-35