Avioanele F-16 romanesti executa misiuni de Politie Aeriana sub comanda NATO

Read Time:1 Minute, 3 Second

Avioanele F-16 Fighting Falcon ale Fortelor Aeriene Romane executa misiunile de Politie Aeriana sub comanda NATO.

Daca atunci cand aparatele cumparate din Portuglia au fost certificate pentru misiunile de Politie Aeriana sub comanda nationala am avut parte de un eveniment aparte, acum aflam aceasta informatie dintr-un comunicat al revistei Cer Senin.

Recent, Generalul Jeffrey L. Harrigian, comandantul Fortelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii in Europa (COMUSAFE), a efectuat o vizita in tara noastra, iar in timpul unui zbor intre Otopeni si Campia Turzii aeronava in care se afla a fost implicata intr-un exercitiu.

„Pe traiectul zborului de la Otopeni la Câmpia Turzii, aeronava care transporta delegația generalului Harrigian a fost inclusă într-un exercițiu, fiind interceptată și însoțită de avioanele F-16 Fighting Falcon, din cadrul Bazei 86 Aeriene, aeronave care execută Serviciul de Luptă și poliție Aeriană, sub comandă NATO„, se arata in materialul Cer Senin.

Se prea poate ca acest exercitiu sa fi fost cel in urma caruia Escadrila 53, de la Baza 86 Aeriana Borcea, a fost certificata pentru executarea misiunilor sub comanda NATO.

Din acest moment, spatiul aerian national va fi aparat de avioanele F-16 de pe Borcea si de MiG-urile 21 LanceR de pe Mihail Kogalniceanu si Campia Turzii.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Avioanele F-16 romanesti executa misiuni de Politie Aeriana sub comanda NATO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Avionul SMURD donat de Tiriac revine la zbor
Next post Intai raspunsuri, apoi monumente