Avioanele F-16 romanesti executa misiuni de Politie Aeriana sub comanda NATO

Avioanele F-16 Fighting Falcon ale Fortelor Aeriene Romane executa misiunile de Politie Aeriana sub comanda NATO.

Daca atunci cand aparatele cumparate din Portuglia au fost certificate pentru misiunile de Politie Aeriana sub comanda nationala am avut parte de un eveniment aparte, acum aflam aceasta informatie dintr-un comunicat al revistei Cer Senin.

Recent, Generalul Jeffrey L. Harrigian, comandantul Fortelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii in Europa (COMUSAFE), a efectuat o vizita in tara noastra, iar in timpul unui zbor intre Otopeni si Campia Turzii aeronava in care se afla a fost implicata intr-un exercitiu.

“Pe traiectul zborului de la Otopeni la Câmpia Turzii, aeronava care transporta delegația generalului Harrigian a fost inclusă într-un exercițiu, fiind interceptată și însoțită de avioanele F-16 Fighting Falcon, din cadrul Bazei 86 Aeriene, aeronave care execută Serviciul de Luptă și poliție Aeriană, sub comandă NATO“, se arata in materialul Cer Senin.

Se prea poate ca acest exercitiu sa fi fost cel in urma caruia Escadrila 53, de la Baza 86 Aeriana Borcea, a fost certificata pentru executarea misiunilor sub comanda NATO.

Din acest moment, spatiul aerian national va fi aparat de avioanele F-16 de pe Borcea si de MiG-urile 21 LanceR de pe Mihail Kogalniceanu si Campia Turzii.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
psycho Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
psycho
Guest
psycho

un crâmpei normal intr-un peisaj anormal.