Avioanele F-16 vor fi modernizate în România, cu sprijin portughez și american

Read Time:57 Second

Cele 17 avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române vor fi modernizate la Aerostar Bacău, cu sprijin din partea Portugaliei și Statelor Unite.

Potrivit unei declarații a ministrului portughez al Apărării, João Gomes Cravinho, programul de modernizare va începe în această țară, după care va fi mutat la Bacău.

”Vom continua colaborarea cel puțin până în 2023, cu pregătirea tehnicienilor români, cu întreținerea și modernizarea avioanelor, mai întâi în Portugalia și apoi în România, cu participarea tehnicienilor portughezi”, a spus Cravinho într-o conferință de presă.

A venit apoi și completarea omologului său român.

”Acest program se va finaliza cu o etapă prin care vom moderniza toate avioanele F-16. Acest lucru se va face cu un transfer de tehnologie și know how la Aerostar Bacău”, a declarat și ministrul Ciucă.

Practic, dacă am înțeles corect, primele avioane F-16 vor fi modernizate în Portugalia, la OGMA, acolo unde vor merge și tehnicienii de la Aerostar pentru a se specializa.

Ulterior programul se va muta la Bacău, la Aerostar, unde vor veni tehnicieni portughezi pentru a lucra alături de români și a transmite probabil know-how-ul necesar pentru aceste operațiuni.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ion Valcu

Aham… adica degeaba e „certificata” Aerostar, ca nu-i pregatita nici cu oamenii calificati si nici cu tehnologia existenta pentru a sustine operatiuni tehnice majore la un asemenea avion.

Singurii certificati pentru mentenanta si reparatii cat de cat serioase raman momentan tehnicienii care au fost formati in Portugalia (de-a lungul cumpararii celor 12 avioane din lotul initial).

iosef

de ce nu cu israelieni de la elbit sau iai.cat de operațională e aviatia portugheza?

Previous post România va achiziționa încă o escadrilă de avioane F-16
Next post România va primi ultimul avion F-16 în aprilie 2021
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x