Avioanele IAR-99 Șoim vor fi modernizate

Read Time:1 Minute, 17 Second

Cele 10 avioane IAR-99 Șoim vor fi, în sfârșit, modernizate după ce Avioane Craiova a atribuit un contract pentru sistemele de avionică firmei Elbit.

Potrivit unui comunicat al companiei, aceasta va furniza sisteme de avionică avansate fabricii din Craiova pentru a fi integrate pe aparatele IAR-99 Șoim.

”Elbit Systems va furniza sisteme avionice avansate, un sistem de avionică virtuală încorporată pentru antrenament live, monitoare avansate, afișaj deasupra capului, sistem de navigație și sisteme de activare a armelor pentru Avioane Craiova, care modernizează avionul de antrenament avansat de vânătoare IAR 99 al Forțelor Aeriene Române (RoAF). Contractul va fi derulat pe o perioadă de patru ani. Acest program de modernizare vine în urma unui contract anterior pentru aeronavele de antrenament ale Forțelor Aeriene Române, în colaborare cu Avioane Craiova și a fost atribuit la aproximativ 25 de ani de la primul contract Elbit Systems pentru modernizarea aeronavei IAR-99.”

Practic, acum se consfințește faza a doua a programului de modernizare a flotei de avioane IAR-99 din serviciul Forțelor Aeriene Române.

Contractul pentru primele 10 aparate IAR-99 Standard a fost atribuit către Avioane Craiova în 2020 și, conform declarațiilor șefului Direcției pentru Armament din MApN, anul acesta ar trebui să iasă la zbor primele avioane modernizate.

În ceea ce privește avioanele IAR-99 Șoim, trecute printr-un proces de upgrade în anii 90 tot alături de Elbit, ele vor fi modernizate pentru a fi aduse la un nivel unitar cu celelalte și pentru ca flota mică de 99 să nu mai aibp două versiuni diferite.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
50 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Avioanele IAR-99 Șoim vor fi modernizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Polonia nu dă semne că ar renunța la MiG-urile 29
Next post Programe de upgrade pentru elicopterele Puma ale României