Avioanele IAR-99 Standard vor fi modernizate cu israelienii de la Elbit

Read Time:58 Second

Compania israeliană Elbit Systems a anunțat luni că va moderniza, împreună cu Avioane Craiova, aparatele IAR-99 Standard din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Elbit va încasa aproximativ 27 de milioane de dolari pentru a echipa cele 10 avioane IAR-99 Standard cu sisteme de avionica moderne, capabilități Close Air Support și Air to Air, dar și cu sistemul de antrenament Embedded Virtual Avionics.

Durata contractului este de 4 ani, iar israelienii vor oferi și sprijin logistic.

Asta pentru că cei de la Avioane Craiova vor fi cei care vor integra noile echipamente pe avioane, proces destul de delicat.

”Suntem onorați că putem oferi sprijin Forțelor Aeriene Române. Acest program de upgrade urmează o serie de tehnologii livrate deja de Elbit către RoAF, în colaborare cu unele companii din România, inclusiv modernizări ale avioanelor și oferirea de capabilități avansate pentru elicoptere”, a spus Yoram Shmuely, General Manager al Elbit Systems.

Ei bine, se pare că programul de modernizare a celor 10 aparate 99 Standard a intrat în linie dreaptă după ce Avioane Craiova a angajat contractual principalul subcontractant.

Încercăm să vă ținem la curent cu noutățile din acest program pe măsură ce ele apar.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Avioanele IAR-99 Standard vor fi modernizate cu israelienii de la Elbit

  1. cum se face ca Elbit ia contractul? Parca pierdusera litigiul cu Avioane Craiova pe tema asta, ca doar de aia a si durat atat timp sa ne miscam pentru o mica modernizare de 10 aparate.

    1. Ăla era alt contract, care între timp a picat. Acum vorbim despre modernizarea celor 10 Standard pe contractul de 100 de milioane atribuit Avioane Craiova.

    1. E vorba despre un comunicat pe care ei l-au pus copy-paste. Despre programul de modernizare al IAR-99 am scris si noi, de multe ori. Deocamdata, singura finantare e pentru Faza I, cele 10 avioane 99 Standard. Cand vor veni bani pentru Faza II mai vorbim. Altfel nu punem text ca sa umplem pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Cu trenul la Aeroportul Otopeni
Next post Modernizarea IAR-99 sau un trainer nou-nouț?