Avioanele IAR-99 Standard vor fi modernizate cu israelienii de la Elbit

Compania israeliană Elbit Systems a anunțat luni că va moderniza, împreună cu Avioane Craiova, aparatele IAR-99 Standard din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Elbit va încasa aproximativ 27 de milioane de dolari pentru a echipa cele 10 avioane IAR-99 Standard cu sisteme de avionica moderne, capabilități Close Air Support și Air to Air, dar și cu sistemul de antrenament Embedded Virtual Avionics.

Durata contractului este de 4 ani, iar israelienii vor oferi și sprijin logistic.

Asta pentru că cei de la Avioane Craiova vor fi cei care vor integra noile echipamente pe avioane, proces destul de delicat.

”Suntem onorați că putem oferi sprijin Forțelor Aeriene Române. Acest program de upgrade urmează o serie de tehnologii livrate deja de Elbit către RoAF, în colaborare cu unele companii din România, inclusiv modernizări ale avioanelor și oferirea de capabilități avansate pentru elicoptere”, a spus Yoram Shmuely, General Manager al Elbit Systems.

Ei bine, se pare că programul de modernizare a celor 10 aparate 99 Standard a intrat în linie dreaptă după ce Avioane Craiova a angajat contractual principalul subcontractant.

Încercăm să vă ținem la curent cu noutățile din acest program pe măsură ce ele apar.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ion Valcu

cum se face ca Elbit ia contractul? Parca pierdusera litigiul cu Avioane Craiova pe tema asta, ca doar de aia a si durat atat timp sa ne miscam pentru o mica modernizare de 10 aparate.

Jay Gatsby

Wow,le pictează o stea în șase colțuri ?

bojan marius

Este vorba de prima faza de modernizare a IAR99,conform informatiilor Defenseromania.ro.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x