Avioanele Mirage F1 ale Draken au început zborurile în rol de agresor la Nellis

Read Time:1 Minute, 12 Second

Avioanele Mirage F1M\B ale companiei Draken International au început oficial zborurile în rol de agresor la baza aeriana Nellis, din Statele Unite.

Operatorul privat a transmis săptămâna trecută că primele zboruri au opus aparatele cumpărate la mâna a doua din Spania și modernizate de Paramount Aerospace Systems unor avioane de generațiile 4 și 5 ale USAF.

Evident, avioanele americane nu au fost precizate ca număr și tip.

Draken International a cumpărat 22 de avioane Mirage F1 din Spania. Acestea au fost ulterior trecute prin procedurile de reparație capitală și modernizare, iar de acum au intrat în programul Red Air.

În 2018, Draken a semnat un contract valabil 5 ani pentru oferirea serviciilor de tip agresor cu US Air Force, valoarea acestuia fiind de 280 de milioane de dolari.

Pe foarte scurt, flota operatorului privat, care pe lângă cele 22 de Mirage F1 mai are în componență aparate MiG-21, A-4 Skyhawk, L-39 Albatros, MB-339 și Denel Cheetah, este folosită în rol de adversar de diferite forțe aeriene din lume, mai ales de cele americane.

Avioanele Draken sunt utilizate atât pentru lupte aeriene simulate, cât și pentru misiuni simulate de urmărire, atac la sol și așa mai departe.

Astfel, avioanele militare operaționale sunt scoase treptat din acest rol, iar forțele aeriene ce apelează la aceste servicii reușesc să le economisească resursele prețioase.

Și doar pentru trivia, flota Draken este compusă din peste 150 de avioane reactive demilitarizate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Cum puii mei pot să se laude ăștia cu vechiturile ăstea,cînd adevărații „agresori”,au Su-30,35 și J-uri.

Marius

Te prefaci ca esti prost cand e ordin. Au nevoie de chestii in aer care sa simuleze ttp urile lu Su si lui J. Banuiesc ca au piloti cu mii de ore in F uri asa ca mai usor cu hlizeala. Se numeste eficienta, stiu, nu exista conceptul in lagarul piticului covidat (ce manipulare de rahat se incearca cu mujicii rupti in cur de foame). Pupici!

Previous post Senzorii lui Gripen E\F funcționază ”mai bine decât estimam”
Next post Cum folosește Germania avioane MedEvac cu echipamente de ultimă generație
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x