AW139 invinge Black Hawk intr-o licitatie pentru US Air Force

AgustaWestland AW139, in vrsiunea militarizata MH-139, a castigat o licitatie organizata de US Air Force in care a concurat cu doua variante ale celebrului elicopter Black Hawk.

USAF intentioneaza sa inlocuiasca in anii ce vin flota de elicoptere UH-1N utilizate pentru bazele cu rachete balistice intercontinentale din Wyoming, Montana si Dakota de Nord.

Contractul total are o valoare de fixa de 2,38 miliarde de dolari si vizeaza un total de 84 de elicoptere, simulatoare si pachetul asociat de suport in privinta mentenantei si pregatirii.

USAF a atribuit acum o parte din acest contract, in valoare de 375 de milioane de dolari, pentru patru elicoptere MH-139 si integrarea unor echipamente specifice ce nu trebuie dezvoltate in acest moment.

MH-139 este un aparat dezvoltat de Boeing si Leonardo. Partea italiana vine cu elicopterul propriu zis, pe care planuieste sa il asambleze in Philadelphia, Pennsylvania, iar Boeing vine cu integrarea echipamentelor militare specifice la o facilitate aflata in acelasi oras.

In cadrul acestei licitatii, MH-139 a concurat cu doua variante de Black Hawk, HH-60U propus de Sikorsky si UH-60L, propus de Sierra Nevada Corp.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x