Bell vinde Ah-1Z in Bahrain

Bell AH-1Z Viper, elicopterul de atac de care este interesata si Romania, se vinde in Bahrain, potrivit unui anunt al Departamentului de Stat american.

DoD informeaza ca a atribuit companiei Bell un contract in valoare de 240 de milioane de dolari pentru fabricarea si livrarea a 12 elicoptere AH-1Z Lot 16 in cadrul programului Foreign Military Sales (FMS).

Contractul in cauza este, in fapt, o modificare a unuia semnat anul trecut prin care Bahrainul si-a manifestat intentia de a cumpara cele 12 elicoptere pentru 912 milioane de dolari.

Modificarea ar fi una de timeline, in sensul ca in acordul initial se preciza ca aparatele vor fi livrate incepand cu anul 2022, in timp ce modificarea prevede finalizarea livrarilor pana in 2022.

Bahrainul ar urma sa fie primul client de export pentru AH-1Z dupa ce acordul cu Pakistanul a ramas in aer de o buna bucata de timp si nu e foarte clar daca va fi finalizat.

In ceea ce ne priveste pe noi, la nivel oficial nu exista nicio declaratie cu privire la programul de inzestrare cu elicoptere de atac. In fapt, de la schimbarea ministrului, noul sef de la Aparare nu a declarat nimic cu privire la elicoptere.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
aldocanMike Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mike
Guest
Mike

E interesant cum a negociat Bahrain-ul un astfel de discount: de la 12 buc = 912 mil $ la 16 buc = 240 mil $!! Ai nostri or fi in stare sa obtina asa ceva?

aldocan
Guest
aldocan

@Mike fi mai atent la ce se refera LOT 16. DoD informeaza ca a atribuit companiei Bell un contract in valoare de 240 de milioane de dolari pentru fabricarea si livrarea a 12 elicoptere AH-1Z Lot 16 in cadrul programului Foreign Military Sales (FMS).