Boeing si Saab vor construi viitoarele avioane de antrenament americane

Read Time:47 Second

Boeing si Saab au invins si au primit din partea USAF contractul urias pentru dezvoltarea si constructia viitoarelor avioane de antrenament avansat.

Proiectul in care americanii sunt contractanti principali, iar suedezii ii asista, T-X, a fost selectat recent in urma finalizarii analizei ofertelor si a negocierilor cu prodicatorii.

„Anuntul acesta este punctul culminant al anilor investiti de echipa Boeing – Saab in acest proiect. Este rezultatul direct al investitiei noastre comune intr-un sistem orientat pe cerintele unice ale USAF. Ne asteptam ca T-X sa fie un program ce va marca acest secol”, a declarat Leanne Caret, presedinte si CEO al Boeing Defense, Space & Security.

Programul platformei de antrenament a Fortelor Aeriene are o valoare de 9,2 miliarde de dolari si include livrarea a 351 de avioane, 46 de simulatoare si echipamente conexe.

In prima faza, Boeing a primit un contract in valoare de peste 800 de milioane de dolari pentru constructia a cinci aparate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Boeing si Saab vor construi viitoarele avioane de antrenament americane

  1. După ce LM,a cîștigat cu JSF-ul,era normal ca Boeing să cîștige cu avioanele de pregătire și antrenament. Și-au împărțit piața frățește,era ceva normal,trebuia și ăștia să mînce o pîine ca să nu dea faliment😃.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Americanii au folosit F-35 in misiuni reale de lupta
Next post Un Boeing B737 s-a scufundat dupa ce a ratat aterizarea in Micronezia