Bombardierele americane au exersat atacuri cu rachete anti-navă în misiunea din Marea Neagră

Cele două bombardiere strategice americane, B-1B Lancer, ce au efectuat o misiune în Europa săptămâna trecută, au exersat misiuni de atac cu rachete anti-navă în Marea Neagră.

Dacă vreți să traducem asta simplist și exagerat, americanii s-au antrenat pentru distrugerea flotei rusești din Marea Neagră!

Potrivit unui comunicat al USAFE (US Air Forces in Europe & Air Forces in Africa), cele două Bones au efectuat o misiune de antrenament cu Long Range Anti-ship Missile (LRASM).

LRASM este o armă de generație nouă destinată pentru detectarea și distrugerea țintelor specifice din cadrul grupurilor de nave în medii de război electronic.

Practic, cu această rachetă anti-navă pot fi țintite și distruse cele mai importante elemente ale unei grupări navale chiar și în contextul unui bruiaj susținut. Sau cel puțin asta spune reclama.

”LRASM are un rol crucial în asigurarea accesului naval pentru a opera atât în mările deschise, cât și în zonele de litoral datorită capabilităților sporite de a atinge țintele de la distanțe mari”, a spus Lt. Col. Timothy Albrecht, 603rd Air Operations Center, Bomber Task Force planner.

Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicității imagini cu traiectul urmat de cele două bombardiere americane.

De aici se observă lesne cum aparatele US Air Force au ieșit pe mare din România și au zburat cumva în apropierea Crimeii, peninsula ocupată ilegal de Rusia în 2014. Acolo ar fi avut loc și interceptarea de către Suhoaiele aflate în alarmă.

Continuându-și zborul, cele două Bones au făcut cale întoarsă în apropierea Turciei, revenind apoi peste România.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vio

Ma intreb cum ar reactiona americanii, daca o forta aeriana chineza sau rusa echivalenta ca putere de lupta si tehnica cu cele din text, ar actiona aproape de tarmul lor pe o traiectorie similara.
Avand precedentul cu rachetele nucleare din Cuba din anii ’60, nu cred ca le-ar cam placea.

Vio

Nu prea apare in presa asa ceva si nu la frecventa “prietenilor”. Iar aceste manevre nu sunt facute in Marea Ohotsk ci in Marea Neagra. Nu m-ai convins.

Watson

Acum sincer sa fim, americanii nu au nici o sansa in fata apararii rusesti, ca ei plimba copaile prin granita rusiei e un fel de ultima suflare a capitalismului, ceva de genu a unui mos ce era vanjos in tinereta lui. Sa fi la 400 km de o astfel de granita pentru un radar rusesc e o joaca si pentru aparare. Acum ca Rusii se “antreneaza” cu nato (citita pe aici) e joaca! B1 e vechi, vopseaua il mai tine legat ca si la B-52, b1 ultimul facut in ’88 iar b52 prin ’60 greu cu ele, probabil vor sa… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x