Brazilia ar vrea sa vanda KC-390 in Polonia si Ungaria

Brazilia incearca marea cu degetul intr-o tentativa de a promova cel mai nou produs al industriei aeronautice nationale, avionul KC-390, pe trei piete europene, doua dintre acestea fiind Polonia si Ungaria.

Ministrul brazilian de externe, Ernesto Araujo, va efectua in perioada urmatoare un turneu european in care va vizita Ungaria, Polonia si Italia, iar pe agenda discutiilor se va afla inclusiv KC-390.

Potrivit Reuters, autoritatile statului sud-american vor sa profite de faptul ca cele trei tari sunt membre ale NATO, iar in ultimii ani a aparut trendul de crestere a cheltuielilor militare, achizitiile fiind prioritare in multe cazuri.

Nu va imaginati ca vor incepe negocierile in timpul vizitei ministrului sau ca se va discuta ceva la nivel concret. Pur si simplu, brazilienii testeaza nivelul de interes dupa ce au reusit sa ii convinga pe portughezi sa achizitioneze avionul.

Iar daca ne uitam la unguri, flota lor de transport militar este practic inexistenta, asa ca interes ar putea exista. Polonezii, in schimb, se bazeaza pe un numar mare de aparate de transport CASA C-295 relativ noi, care au insa dezavantajul incarcaturii utile ce poate fi transportata.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
albertMikegabi S Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
gabi S
Guest
gabi S

De ce nu vine si in Romania? Stie ca nu are cu cine sa discute?

Mike
Guest
Mike

Sa nu uitam ca brazilienii si portughezii sunt foarte buni prieteni, de la simpli cetateni pana la conducere. Asa ca nu au fost prea greu de convins. Mai degraba cred ca si-au indreptat atentia catre unguri si polonezi datorita … degetelor pe care acestia le tin in sus la adresa EU si SUA…

albert
Guest
albert

Ungaria, in 2018, a facut o groaza de cumparaturi..Lista-i lunga:https://www.armadninoviny.cz/madarsko-jako-regionalni-vojenska-velmoc-zavody-ve-zbrojeni.html
Cat despre transport,eu le doresc succes brazilienilor.Numai sa se faca jocurile corect!
Iata un mic transportator :
https://www.pragaglobal.com/praga-alfa/

albert
Guest
albert

Sa nu uitam firma ceha AERO Vodochody este participant la programul KC-390.Cehia a comandat 2 buc.Si cum Cehia,Slovacia,Polonia si Ungaria este in grupul Visegrad de aici vizita.