Bulgaria a primit primul avion L-39 modernizat

Read Time:1 Minute, 8 Second

Bulgaria a primit recent primul avion de antrenament avansat L-39 Albatros modernizat de compania cehă AERO Vodochody.

Contractul ce a fost semnat anul trecut prevede reparația capitală și modernizarea a două astfel de avioane de antrenament operate de Forțele Aeriene Bulgare.

”Primul avion L-39 Albatros modernizat a fost livrat Ministerului Apărării din Bulgaria”, a transmis compania care a și fabricat aparatele.

Dacă în ceea ce privește reparația capitală lucrurile sunt clare, cu lucrări la structură și la propulsor, modernizarea este puțin aparte.

Trebuie spus că bulgarii nu au optat pentru kitul NG, ci pentru un pachet de upgrade minimal, care, probabil, face avioanele L-39 Albatros ceva mai facil de operat de viitorii piloți de F-16.

Astfel, potrivit informațiilor disponibile la momentul semnării contractului, cei de la AERO au modernizat sistemul original de avionică, de sorginte sovietică, cu un nou sistem de identificare amic-inamic, un nou sistem de navigație, a fost upgradat sistemul de comunicații și au fost aduse la zi dispozitivele de înregistrare a zborului.

Este, practic, o cosmetizare și actualizare a bătrânului L-39 Albatros pentru ca acesta să poată fi integrat în viitoarea ”școală de F-16” pe care bulgarii o vor avea pe măsură ce le sunt livrate avioanele comandate din Statele Unite și procesul de trecere pe Viper va fi internalizat.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

drona vector Previous post România cumpără drone de supraveghere electrice
Next post Wizz Air va zbura către destinații din Spania de pe Aeroportul Băneasa în această vară