Bulgarii au reparat două MiG-uri 29

Forțele Aeriene Bulgare au reușit să repare două avioane MiG-29, care au revenit în serviciu după operațiuni complexe de mentenanță.

Autoritățile de la Sofia au semnat un acord cu RSK MiG și primesc asistență din partea companiei ruse pentru aceste lucrări.

Aparatele au efectuat deja zborurile de control și se pare că totul este în regulă, un al treilea MiG-29 fiind în proces de reparație capitală pe baza aeriană Graf Ignatievo, după cum scriu colegii de la AERO.

Situația este departe de a fi roză pentru Forțele Aeriene Bulgare, care operează un număr infim de aparate Fulcrum.

La începutul acestui an, Ministrul Apărării de la Sofia susținea că Bulgaria are ”cinci sau șase” MiG-uri 29 în stare de zbor, după ce, la momentul semnării contractului cu RSK MiG, erau operaționale numai ”două sau trei”!

Cele două aparate reparate de bulgari cu asistență rusă sunt avioane MiG-29 UB, în dublă comandă, folosite preponderent pentru misiuni de antrenament.

Potrivit comandantului bazei Graf Ignatievo, generalul Rusev, MiG-urile 29 ar mai avea resursă de zbor pentru încă 9 ani la ritmul actual de utilizare, 2030 fiind orizontul estimat pentru retragerea din serviciu.

Totuși, el atrage atenția că aceste aparate au nevoie constantă de lucrări de mentenanță și că epuizarea resursei poate fi atinsă doar dacă sunt alocate în continuare fonduri pentru menținerea lor în stare de zbor.

Bulgaria a semnat un contract cu Statele Unite pentru achiziționarea a 8 aparate F-16 Block 70, iar primii piloți din această țară au luat deja drumul Americii pentru a începe programul de trecere pe Viper.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Megulete

Adica bulgarii au avut unde sa-si repare MIG-urile, dar noi care avem/aveam 16 ! nu am avut unde sa le reparam !!
In schimb am cumparat F16 care sunt mai proaste !!!

Jap

Chiar îmi era dor de o știre din bulgaristan. Trag și ăștia de Mig-uri că ai noștri,You încă sînt șocat că bulgarinezii își trag block 70 și noi ne mîndrim cu gioarsele de la Amarg,care nu zboară iarna.

EDY COJOCARU

2 AVIOANE DE ANTRENAMENT POATE…..CE DRACU SA FACA CU 2 MIG 29 DE ACUM 30 DE ANI? O SINGURA INTREBARE AM SI EU….SUNT COMPATIBILE CU AVIONICA NATO………..CA ALTFEL RISCA SA LE DOBOARE CHIAR NATO CA FIIND RUSESTI………….MINTE DE BULGAR CRETIN…..

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x