Bulgarii isi repara elicopterele Mi-17 si Mi-24 pe plan local

Ministerul Apararii de la Sofia a anuntat ca a atribuit un contract pentru reparatia capitala si prelungirea resursei de zbor a elicopterelor Mil Mi-24V si Mil Mi-17 unei companii de stat locale.

TEREM Holding EAD se va ocupa de operatiunile de reparatie si intretinere a sase elicoptere in facilitatea amplasata pe aeroportul din capitala Bulgariei.

Valoarea totala a contractului este de 38 de milioane de leva, aproximativ 22 de milioane de dolari, si include, asa cum am scris, reparatie capitala si prelungirea resursei de zbor pentru sase aparate.

Bulgarii vor repare doua elicoptere de transport tactic Mi-17 si sa readuca la zbor patru elicoptere de atac Mi-24V aflate in stocare pana acum.

Defalcat, reparatia unui Mi-24 ar urma sa coste in jur de 4 milioane de dolari, in timp ce un Mi-17 reparat ar fi cu un milion de dolari mai ieftin.

TEREM este o companie de stat bulgara specializata in lucrari de mentenanta pentru diverse echipamente militare.

De notat in acest caz este faptul ca Sofia a decis sa sara din schema companiile ruse sau din spatiul de influenta rus, alegand sa faca aceste lucrari cu o companie locala.

Sigur, nu este deloc exclusa implicarea altor firme in lucrari, mai ales ca sunt semne de intrebare cu privire la capacitatea industriala a celor de la TEREM, insa mesajul pare unul destul de important.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Mai încearcă și bulgarinezii so lungească,cu fierătaniile de la naftalină. Cu ceva timp în urmă,el prezidente Macron,adoratorul de babete nemuritoare,fusese în turneu pe la Sofia. Unde tipul a fost cît se poate de sincer și onest și le-a ziso bulgarilor fără ocolișuri: Măii flăcăi,vreți și voi în Califat? Dați și voi o comandă de: Șerpa,niscai Gowind și H-uri și apoi mai vorbim. Dar bulgarinezii,fiind ăia purii,care nu ies din cuvîntul lui Putin,iau ziso franțuzului tupeis: No spik francois,musiu prezident!

albert

Nu-i important cine repara,ci ce piese pune in locul celor obosite.Poti folosi piese vechi reconditionate sau de la tot felul de producatori neautorizati si atunci ai garantia ca la MiG-21 croat ,sau procuri piese originale.De unde?De la stocul intangibil sau te duci la producator .
p.s.Si polonezii parca vor sa reconditioneze Mi-24.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x