Canada a primit primele avioane F-18 la mana a doua

Canada a receptionat primele doua avioane F/A-18 Hornet achizitionate la mana a doua din Australian.

Cele doua aeronave, ambele in varianta A – simpla comanda – au ajuns pe Canadian Forces Base (CFB) Cold Lake, din Alberta, purtand inca insemnele Fortelor Aeriene Regale Australiene.

Horneturile au fost livrate imediat dupa incheierea exercitiului Red Flag, ce a avut loc pe baza aeriana Nellis, din Statele Unite.

Potrivit unui comunicat oficial, avioanele urmeaza sa intre de urgenta in hangarele de mentenanta acolo unde vor fi modificate pentru a fi integrate cat mai repede in flota de CF-188 Hornet operata de Canada.

Royal Canadian Air Force vor primi in total 18 avioane F/A-18 din Australia, livrarile urmand a fi facute la intervale regulate pana in anul 2021, cand contractul trebuie finalizat.

Canada a optat pentru achizitia de avioane la mana a doua deoarece procedura de selectie si cumparare a unui nou multirol a fost intarziata prea mult, iar Fortele Aeriene urmau sa ajunga in situatia de a nu mai avea aparate de lupta suficiente pentru misiunile curente.

Cele 18 noi, dar vechi, F-18 Hornet vor inlocui in serviciu o parte din batranele CF-188, acestea ajungand la final de cariera.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

18+7 care vor fi dezmembrate și folosite ca piese de schimb,pt 500 milioane de $,ce-a mai tare afacere pt canadieni. După circul de prost gust dintre,Bombardier și Boeing,îs curios ce avion va fi ales cîștigător. Va fi american sau „european”.

albert

Corect ,18 active si 7 donatori de piese.

Jap

Păi stai așa,pe lîngă ăstea 25 de avioane,canadienii au mai primit și 6 motoare și piese de schimb,totul la 500 de milioane de $. Asta da afacere pt canadieni. Australienii,înlocuiesc „A” cu F-35.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x