Canada va cumpăra 88 de avioane F-35

Read Time:1 Minute, 17 Second

Telenovela canadiană cu privire la viitorul avion multirol al forțelor aeriene s-a încheiat după ce autoritățile de la Ottawa au semnat contractul ce prevede cumpărarea a 88 de avioane F-35 Lightning II.

Potrivit informațiilor din presa locală, primul F-35 canadian va fi livrat în 2026, iar prima escadrilă va deveni operațională trei ani mai târziu.

Valoarea totală a acordului este de 19 miliarde de dolari, iar avioanele vor fi achiziționate în mai multe tranșe.

”Este cel mai avansat avion de pe piață și esre alegerea potrivită pentru țara noastră”, a declarat ministrul canadian al Apărării, Anita Anand.

Canada a demarat discuțiile pentru avioanele F-35 încă din 2010, însă de mai multe ori ele au fost suspendate din cauza presiunii publice.

La un moment dat s-au luat în calcul la modul serios alte variante de avioane multirol, numai că în cele din urmă a fost selectat aparatul de generația V american.

Chiar dacă acordul a fost semnat și Canada va avea în trei ani avioane F-35, criticile nu au dispărut. Acum, guvernul Trudeau este criticat pentru absența unui program de offset în cazul acestei achiziții.

În mod normal, canadienii solicită un offset de 100% in cazul achizițiilor militare, numai că acum lucrurile stau diferit. Canada face parte din programul JSF încă de la început, iar nivelul de implicare aduce și beneficiile.

Cei de la Lockheed ar fi fost de acord să facă investiții suplimentare în urma semnării contractului, numai că acestea nu au fost detaliate și nu se cunoaște amploarea lor.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Bulgaria își va moderniza avioanele L-39 Albatros
Next post Wizz Air și-a închis baza din Bacău
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x