Canadienii si-au incheiat misiunea de Politie Aeriana in Romania

Fortele Aeriene Regale Canadiene (RCAF) si-au incheiat misiunea de patru luni in Romania, timp in care au ajutat la efectuarea misiunilor de Polite Aeriana sub comanda NATO.

Canadienii au trimis in Romania cinci avioane de lupta CF-188 Hornet si un contingent compus din 135 de militari.

In cele patru luni de dislocare in Romania, pe aerodromul Mihail Kogalniceanu, aeronavele RCAF au avut mai bine de 300 de decolari si au depasit borna celor 500 de ore de zbor in misiuni de antrenament si reale.

Redislocarea in Canada a inceput in ultimele zile ale anului trecut, atunci cand mai multe avioane de transport au sosit pe aerodromul Kogalniceanu pentru a prelua echipamentele aduse in Romania pentru sustinerea misiunii.

Dupa plecarea canadienilor, misiunile de Politie Aeriana vor fi asigurate de Fortele Aeriene Romane. Momentan numai cu cele doua escadrile de MiG-21 LanceR de pe bazele Mihail Kogalniceanu si Campia Turzii, insa se spera ca in viitorul apropiat vom avea operationala si escadrila de F-16, de pe Borcea.

Foarte probabil, date fiind tensiunile din coltul nostru de Europa, in luna mai vom avea o noua rotatie in cadrul misiunilor NATO Enhanced Air Policing cu Royal Air Force revenind la Marea Neagra.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
psycho Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
psycho
Guest
psycho

foarte bine,cu rotația asta a nato pe aici românii s-au culcat pe o ureche.