Carpathian Pumas au ajuns la Camp Castor, in Mali

Detasamentul romanesc “Carpathian Pumas” a ajuns inclusiv cu aparatele de zbor IAR-330 Puma in baza Camp Castor, din Mali.

Cele patru elicoptere modernizare pentru misiunea MINUSMA au fost transportate in capitala statului Mali, Bamako, la bordul unui urias avion de transport Antonov An-124.

In Bamako Pumele au fost reasamblate si apoi zburate aproximativ o mie de kilometri pana in Gao, acolo unde se afla baza Camp Castor. Zborul a fost impartit in doua segmente, existand si o escala tehnica pentru realimentare.

A fost prima intalnire a echipajelor romanesti cu atmosfera pe care o vor avea de infruntat in timpul misiunilor sub egida ONU, temperatura medie in timpul zborului ce a durat sase ore fiind de 42 de grade Celsius.

De la jumatatea lunii octombrie detasamentul romanesc va prelua atributiile specifice de la militarii canadieni, misiunea urmand a dura un an de zile, cu o rotatie la jumatatea acesteia.

“Au fost câteva zile foarte intense. Personalul tehnic a contribuit considerabil la realizarea deplasării noastre. Cu atenție și seriozitate ei au reasamblat aeronavele și au făcut toate verificările necesare în vederea afluirii către Gao. Acum că am ajuns cu elicopterele în siguranță în baza Camp Castor din Gao alături de ceilalți colegi, ne vom pregăti pentru preluarea responsabilităților de la partenerii canadieni”, a declarat căpitan-comandorul Gabriel Goagă, locțiitorul comandantului de detașament, venit de la manșa unuia din elicoptere, conform Cer Senin.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marius DorofteiviorelJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

În munții Carpați,trăiesc “Pume”? Foarte tare articolul scris LanceRe: “Pumele”,au ajuns la baza Castor!

viorel
Guest
viorel

intrebare. daca s-au putut 4 elicoptere upgrada, repara moderniza si dota intr-un asa scurt interval , s-au gasit bani, solutii si s-a derulat rapid procesul de achizitie , de ce nu se poate si la celelalte 50 vechituri zburatoare , la derulare contracte pentru camioane, vehicule blindate, corvete, si alte programe de inzestrare? cum de cererea de afara s-a solutionat repede si favorabil si la aparare interna sa ne fereasca Dumnezeu ca noi………

Jap
Guest
Jap

No dinero & campanie electorală