Carpathian Pumas, un an în Mali

Read Time:1 Minute, 20 Second

Detașamentul Carpathian Pumas a depășit recent un an petrecut în Teatrul de Operațiuni din Mali, acolo unde se află în misiune sub comandă ONU.

În noaptea de 28 spre 29 septembrie 2019, corpul principal al detașamentului se îmbarca într-un avion cu destinația Mali, acolo unde militarii noștri urmau să petreacă jumătate de an, până la sosirea celei de-a doua rotații.

Detașamentul Carpathian Pumas este compus din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM, aparate modernizate înaintea începerii misiunii pentru a putea face față în mediul african.

În ultimul an, militarii români din Mali au efectuat peste 1,100 de ore de zbor și au executat aproximativ 280 de misiuni, dintre care 17 de tipul MEDEVAC.

Suntem aproape de finalul misiunii în statul african, care se va încheia oficial în cam două săptămâni, iar ai noștri se pregătesc de redislocarea acasă în timp ce răspund solicitărilor operaționale curente. E o muncă titanică, pe care ei o duc la bun sfârșit așa cum trebuie.

La final, o remarcă personală. În momentul începerii misiunii am fost unul dintre sceptici. Nu aveam încredere în capacitatea României de a susține o astfel de misiune la 4,000 de kilometri distanță și nu aveam încredere în materialul de zbor. Eu vedeam o achiziție punctuală de 4 elicoptere Blackhawk pentru această misiune și pregătirea unor echipaje care urmau să lucreze pe viitor alături de FS, poate.

Sunt mândru să recunosc că m-am înșelat. După un an de misiuni sub comandă ONU în Mali, Carpathian Pumas au demonstrat că se poate.

Jos pălăria, doamnelor și domnilor!

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Armenia acuză doborârea unui Su-25 de către un F-16 turcesc
Next post ”Airbus este în pericol”, susține CEO-ul Guillaume Faury
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x