Câte avioane au doborât rușii în Ucraina?

Read Time:1 Minute, 20 Second

Conform comunicărilor oficiale ale Ministerului Apărării de la Moscova, rușii au doborât în Ucraina mai multe avioane decât ar fi avut în total ucrainenii!

În ziua marii lor victorii, oamenii lui Putin au anunțat că au dat jos alte trei aparate ucrainene, două MiG-29 și un Su-25.

Iar apoi, purtătorul de vorbe al ministerului, Igor Konashenkov, a tras linie și ne-a prezentat totalul:

”În total, de la începutul operațiunii mili… invaziei au fost distruse 160 de avioane, 118 elicoptere, 783 de vehicule aeriene fără pilot, 299 sisteme antiaeriene, 2,949 de tancuri și vehicule blindate.”

Acum, să mergem pe cea mai cea sursă disponibilă publicului larg și să vedem ce aveau ucrainenii înainte de startul războiului.

Și avem așa: între 37 și 70 de MiG-uri 29, 32 de Su-27, 12 Su-24, 17 Su-25, 3 An-30, 22 de An-26, un An-70, un An-74 și 7 bucăți de Il-76 pentru un total frumușel de 165 de avionașe de toate categoriile.

Cum este foarte greu de crezut că se aflau chiar 70 de MiG-29 în inventar și că toate MiG-urile și Suhoaiele au putut fi date la zbor, se pare că rușii au doborât mai multe avioane decât avea inamicul.

Acum, fie ăștia mint de îngheață apele, fie au ajuns să își doboare de-ai lor ca să aibă ce raporta dimineața.

Cert este că repetat anunțata dominație aeriană din Ucraina e un basm putinesc din moment ce tocmai rușii spun că doboară zilnic aparate inamice, iar inamicul publică imagini cu avioanele proprii lovind ținte rusești.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christian

Evident ambele parti minciunesc. Razboi mediatic, nu? Si Zelenski si rusii. Zelenski, actor de meserie cum este, este si mai vocal.
Folosim coeficentul 0,5 sau 0,25 raportat la pierderi ?

Marius

Cine ai mai crede pe orci? Pentru prima oara in istoria lor inventata la marea minciuna de 9 mai nu au avut aviatie, e cacat pe el micul stalin.

Previous post CEO-ul Wizz Air: ”Tarom și Blue Air se îndreaptă spre faliment”
Next post BSDA 2022 începe pe 18 mai la București
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x