Cehia cumpara radare din sistemul israelian Iron Dome

Cehia si Israelul au ajuns la un acord pentru achizitionarea a opt radare folosite in sistemul antiaerian Iron Dome.

Radarele in cauza, ELM-2084 Multi-Mission Radar, vor costa 125 de milioane de dolari si vor fi livrate in perioada 2021 – 2023, potrivit unui anunt oficial.

Acordul a fost semnat cu IAI – Israeli Aerospace Industrie si prevede ca 30% din valoarea totala sa fie investita in industria locala, astfel ca anumite componente vor fi produse in Cehia.

La inceputul acestui an IAI anunta ca a reusit sa vanda peste 100 de unitati ale radarului ELM-2084 catre 9 clienti externi.

A nu se confunda contractul ceh cu cel romanesc pentru Patriot, mai ales ca asta este cea mai comoda comparatie. Romania a cumparat intreg sistemul antiaeria, in timp ce Cehia a luat numai radarele.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tap

Păi mai anul trecut prin iulie,americanii făceau spume și îi amenințau pe cehi,că dacă cumpără radarele,no să fie integrate în rețeau Nato și o rămînă cu ele și o să se aleagă praful de ele? Dar,cum există și un dar,Canadienii care sînt și ei în Nato,au radare de ăstea! După cum se vede,cehii și-au văzut de treabă și i-au lăsat pe gringo în spumele lor și cu amenințările lor,exact cum fac și turcii acum.

Jap

Păi mai anul trecut prin iulie,gringo făcea spume și îi amenințau pe cehi,că dacă cumpără radarele,no să fie integrate in alianță și o să se aleagă praful de ele. Culmea este că o țară Nato,Canada au și ei radare de ăstea. După cum vedem cehii,nu pun botul la amenințările lui Trump,ca și turcii și își văd de treabă.Namaste.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x