Cehii au reușit să vândă avioane L-39NG în Vietnam

Read Time:1 Minute, 10 Second

Pariul cehilor de la Aero Vodochody de a moderniza și a aduce în anul 2010 să spunem avioanele L-39 Albatros pare că a dat roade. Recent a fost anunțat un contract cu Vietnamul pentru 12 aparate L-39NG.

Acordul a fost semnat prin intermediul companiei Omnipol, specializată în contracte de export, și vizează avioanele propriu-zise, plus un program de pregătire pentru piloți, intructori și tehnicieni.

De asemenea, Cehia va livra Vietnamului și echipamente necesare pentru operarea flotei de L-39NG și va oferi și sprijin logistic pentru operaționalizare.

Aparatele urmează să fie livrate în intervalul 2023-2024.

NG, sau Next Generation, este un pachet de upgrade pentru aparatele L-39. Acesta poate fi instalat pe avioanele noi construite de pe linia de fabricație sau poate fi livrat ca și kit de modernizare.

L-39NG vine echipat cu un motor Williams International FJ44-4M engine, cu aripi în care au fost amplasate rezervoare pentru combustibil și un cockpit modern, ”de sticlă”.

Avionul poate fi utilizat și ca platformă de atac ușor și sprijin pentru trupe, având 5 puncte de acroșare și posibilitatea de a integra multiple arme aer-sol și chiar aer-aer.

Din momentul în care a fost prezentat ca și concept, L-39NG a fost cumpărat de Cehia, de Senegal și acum de Vietnam, plus câteva companii private. Există de asemenea discuții pentru modernizarea avioanelor folosite încă de diferite forțe aeriene.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

Si noi inca visam la Soim NG :))))

Previous post Canadienii de la Top Aces au primit primele avioane F-16 din Israel
Next post Cursele aeriene pe distanțe lungi, responsabile de jumătate din emisiile de CO2
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x