Centru de mentenanță pentru elicopterele Black Hawk la Bacău. Romaero, pe tobogan

Read Time:1 Minute, 51 Second

Lockheed Martin a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că va deschide un centru de mentenanță și reparații pentru elicopterele Black Hawk la Bacău, prin intermediul unui parteneriat cu Aerostar. Asta înseamnă că Romaero a pierdut și acest tren, deoarece inițial centrul urma să fie înființat în București.

Centrul de mentenanță de la Bacău se va ocupa, în primă fază, de menținerea în stare optimă a celor 12 elicoptere Black Hawk achiziționate de Ministerul de Interne și care ar trebui să înceapă să fie livrate în curând.

„În urma unui contract semnat între cele două companii în luna ianuarie, centrul MRO Black Hawk este programat să fie complet acreditat şi operaţional atunci când cele şapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi în România, în cursul acestui an. Ministerul Afacerilor Interne al României a semnat un acord-cadru pentru o flotă de până la 12 Black Hawk în noiembrie 2021 pentru a răspunde nevoilor serviciilor de urgenţă ale ţării”, se arată în comunicatul citat.

Foarte important este faptul că angajații Aerostar care vor ocupa funcții în viitoarea facilitate au finalizat deja cursurile de pregătire de la Academia de Training a Sikorsky din Florida, SUA, fiind gata să preia această sarcină.

Totuși, Lockheed Martin transmite că mai este nevoie de o evaluare a echipamentelor pe care le are Aerostar, pentru a se asigura că operațiunile de mentenanță și reparație capitală pot fi efectuate acolo.

„Prin această nouă capabilitate, Aerostar va continua şi va parcurge întreg procesul de preluare a activităţilor MRO necesare pentru noile aeronave din România şi din regiune. Dorim să consolidăm poziţia României pe această piaţă şi să ne bazăm pe capacităţile şi cunoştinţele noastre tehnice pentru a stimula cooperarea cu alte companii româneşti din acest domeniu”, a declarat Grigore Filip, preşedinte şi CEO al Aerostar.

Ministerul de Interbe va cumpăra 12 elicoptere Black Hawk ce sunt produse de fabrica PZL Mielec, din Polonia.

Primele 7 aparate ar urmaa să fie livrate în acest an, deși și aici pare că există o întârziere. Anul trecut, ministrul economiei anunța că livrările vor începe la începutul lui 2023, ceea ce nu s-a întâmplat.

269 de milioane de euro, fără TVA, este valoarea contractului cadru pentru cele 12 elicoptere Black Hawk.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
25 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
25 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SERBAN PASCU

Si uite cum usor,usor ROMAERO o sa mai produca suruburi si bete de chibrit. Si asta in cazul fericit. Asta cu largul concurs al directorului si celor pusi politic acolo. Avem nevoie de ROMAERO ??? dupa mintea multora,acolo avem nevoie de vile nu de aeroport .

Previous post Un milion de pasageri pe Aeroportul Iași în 2023
Next post F-16 în România: 3 escadrile pe 3 baze aeriene
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x