China a reluat testele celui de-al doilea avion de generația 5

Oarecum surprinzător, în ultimele săptămâni am avut parte de o mică avalanșă de imagini cu FC-31, al doilea avion de luptă de generația 5 dezvoltat de China.

După ani de zile în care proiectul a părut blocat, FC-31 a luat avânt serios de ceva vreme.

Potrivit numărului de bord, 31003, ar fi deja trei prototipuri, dintre care cel puțin două în stare de zbor.

Ca element de noutate vizibil avem vopseaua, FC-31 purtând acum un înveliș în două tonuri de gri, mult mai apropiat de cel al aparatelor operaționale.

În ceea ce privește viitorul, nu există certitudini. Noul prototip poartă pe ampenaj logo-ul producătorului Shenyang Aircraft Corporation, semn că încă nu avem o versiune de preserie.

De asemenea, încă sunt dezbateri cu privire la întrebuințarea sa, presupunerile mergând de la un avion destinat exportului, concurent direct pentru F-35, și până la o platformă de generația 5 ambarcată pe viitoarele portavioane chinezești.

Este însă sigur că dezvoltarea sa a intrat în ritm accelerat și că nu va mai dura mult până când FC-31 va îmbraca hainele militare.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vio

Radem noi radem ca sunt chinezii plagiatori, dar iata al treilea avion al lor cel putin 4+. Aduna avioane unul dupa altul. Cred ca daca si-ar dori-o serios ar face 100 intr-o luna ca spitalul de 1000 de persoane. Au bani multi si resurse umane disponibile care sunt dirijate la o adica, exact acolo unde zice partidul multiubit.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x