Chinezarii proaspete de la parada

Parada militara uriasa ce a avut loc in Beijing cu ocazia aniversarii a 70 de ani de stat comunist chinez ne-a adus cateva noutati mai ales la capitolul drone.

Prima “prospatura” a fost drona stealth de atac Gongji-11 (GJ-11) , un aparat ce aduce mult ca design cu X-47B, proiectul aflat in dezvoltare in Statele Unite.

UCAV-ul ar fi capabil de lovituri de precizie in adancimea teritoriului inamic, acolo unde, teoretic, poate patrunde nedetectat.

Urmatoarea pe lista este o drona de recunoastere supersonica ce nu are inca o denumire oficiala, dar care a impresionat cu forma sa.

La o prima vedere, chinezariile par mock-up-uri, asta desi autoritatile de la Beijing sustin ca acestea au efectuat mai multe zboruri si sunt aproape de operationalizare.

Parada din China ne-a aratat, daca mai era nevoie, ca Beijingul este, probabil, principalul dezvoltator de aparate militare fara pilot in momentul de fata si nu ar fi exclus ca inginerii lui Xi sa aiba deja un avans in acest domeniu in fata “dusmanilor”.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
bratianuMarius Dorofteialbert Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
albert
Guest
albert

Mi-a atras atentia DF-17.Am impresia ca se profileaza o reorientare in dotarea armatelor:o pondere marita a trupelor de rachete cu destinatie strategica in detrimentul armamentului tactic (artilerie,inf.,tancuri si blindate,vanatori,speciali,etc).Cat despre formatiile terestre care au defilat,miscarea , trebuie sa recunoastem, e impecabila,nu ca pt. unii cadenta e facultativa,si cu stangul,si cu dreptul in acelasi timp!

albert
Guest
albert

Eu cred ca pozele acestea sunt mult mai faine si spun muult mai mult,decat niste aprecieri date in fuga:
https://www.sinodefenceforum.com/j-20-5th-gen-fighter-thread-vi.t8169/page-579

bratianu
Guest
bratianu

la viteza cu care construiesc dezvolta si concep tehnologie si avantajul ca si daca cumpara stiu sa faca copii destul de bune si la felul alarmant de rapid cu care vor sa ia fata altora, cred ca in cel mult 10 ani china va domina lumea – mai ales economic si mai ales numeric (deja sunt 1,4 md locuitori), militar si evident in cucerirea spatiului. sa incepem sa invatam chineza, in locul englezei?