Chinezii testează avionul de generația V cu dublă comandă

Read Time:1 Minute, 15 Second

Ceea ce era până acum doar o intenție a devenit certitudine după ce în spațiul online au apărut primele imagini, de această dată reale, cu varianta biloc a avionului de generația V, J-20.

Denumit J-20B sau J-20S, acest prim avion multirol stealth biloc din lume vine cu câteva modificări față de varianta clasică.

În primul rând, fuselajul este alungit în partea din față pentru a face loc celui de-al doilea post de pilotaj, dar și în partea posterioară se pot observa câteva schimbări.

Motoarele nu mai par la fel de expuse ca până acum, ceea ce poate însemna că inginerii chinezi caută soluții pentru a reduce amprenta termică.

În ceea ce privește utilizarea acestei platforme pe viitor, ea va fi folosită pentru ca piloții chinezi să facă trecerea pe J-20, dar și pentru misiuni de tip strike, pe modelul F-15E Strike Eagle dus la un nou nivel.

Cum despre J-20 și mai toate avioanele chinezilor se vorbește mult, dar se știe foarte puțin in ceea ce privește capabilitățile reale, certitudini nu avem.

Până acum, statele care au dezvoltat sau care dezvoltă platforme de generația V au optat pentru avioane monoloc, considerându-se că pilotul este asistat de computere pentru orice tip de misiune, iar prezența unui operator al sistemelor de armament la bord nu se justifică.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Chinezii testează avionul de generația V cu dublă comandă

  1. Cred ca si ei chinezi au probleme cu motoarele vedem bine rusii care au expertiza in aviatie au marii probleme cu SU-57 , SUA cu al ei F-35 au adus in discutie iar motoarele de pe F-35 deci vom vede ce se va intampla pana la urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Primul atac cu dronă Bayraktar al armatei ucrainene | VIDEO
Next post Israel Aerospace Industries propune României dronele Tactical Heron