Cipru va cumpăra 6 elicoptere H145M

Read Time:1 Minute, 14 Second

Cipru va achiziționa 6 elicoptere H145M produse de cei de la Airbus Helicopters și va avea opțiunea de a cumpăra încă 6 pe viitor.

În același timp, statul insular va vinde Serbiei vechile elicoptere de atac Mil Mi-35P din dotarea Gărzii Naționale.

Parlamentarii ciprioți au aprobat recent bugetarea sumei de 53 de milioane de euro, necesară pentru a achita primele costuri ale celor 6 H145M.

Conform presei locale, valoarea totală a acordului cu Airbus Helicopters este de aprocimativ 140 de milioane de euro, suma urmând a fi achitată în tranșe până în 2026.

De asemenea, planul de înzestrare pentru armata cipriotă prevede achiziția a 12 elicoptere de atac, în două tranșe, astfel că o viitoare comandă pentru alte 6 aparate H145M este discutată.

În același timp, cele 11 elicoptere Mi-35P pe care Cipru le are în serviciu vor fi cedate, încă nu este clar sub ce formă, Serbiei. Cel mai probabil ele vor fi vândute.

Armata cipriotă nu mai poate susține operațiunile de mentenanță și reparație pentru flota de Mi-35 după impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei și vrea să renunțe la tehnica militară sovietică.

Urmărește AviațiaMagazin pe Google News

H145M, de cealaltă parte, pare a avea foarte mult succes în estul Europei, elicopterele fiind cumpărate până acum de Serbia, Ungaria și Albania.

Airbus Helicopters a propus și României aceste aparate, la pachet cu ”multirolul” H215M, însă Bucureștiul nu a luat nicio decizie cu privire la achiziția de elicoptere militare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Danemarca mai trage de avioanele F-16 până în 2027
Next post Drobeta Fly In 2022
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x