Columbia ar fi interesată de avioane F-16 second hand

Read Time:1 Minute, 16 Second

Piața avioanelor F-16 la mâna a doua devine din ce în ce mai interesantă după ce mai multe state europene au scos la vânzare câteva zeci de aparate retrase recent din serviciu.

Columbia ar fi în discuții de câteva luni de zile deja cu Danemarca în vederea achiziționării a cel puțin șase aparate.

Conform celor de la Infodefensa, sud-americanii vor aparatele F-16 pentru a putea înlocui în serviciu bătrânele Kfir israeliene.

Și chiar dacă și avioanele daneze au o vechime apreciabilă, ele ar mai putea folosite încă o bună perioadă de timp de acum înainte.

Mai mult, columbienii nu s-ar opri la cele șase aparate din pachetul inițial, ci ar vrea să achiziționeze mai multe F-16 an de an, în funcție de disponibilitatea bugetară.

În ultima vreme au existat mai multe contracte interesante pentru F-16 la mâna a doua. Cel mai important este cel al României, pentru 32 de aparate ce vor cumpărate din Norvegia, asta după ce țara noastră achiziționase alte 17 avioane din Portugalia.

Compania privată Top Aces a cumpărat și ea nu mai puțin de 29 de avioane F-16, de această dată din Israel, iar cei de la Draken International au semnat pentru 12 F-16 norvegiene.

Este de așteptat ca interesul pentru aceste avioane să crească pe măsură ce și alți operatori europeni vor scoate din serviciu aparatele și le vor pune în vânzare, iar companiile private încep să facă o concurență tot mai mare națiunilor care nu își permit F-16 noi.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Olanda va trimite avioane F-35 în Bulgaria pentru misiuni de Poliție Aeriană
Next post Germania va trimite avioane Eurofighter Typhoon în România
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x