Coreea de Sud ar dezvolta un avion de antrenament electric | VIDEO

Read Time:1 Minute, 12 Second

Sud-coreenii de la KAI (Korea Aerospace Industries) au prezentat recent conceptul unui nou avion militar de antrenament, noutatea fiind propulsia electrică.

O machetă la scară redusă a fost expusă în cadrul ADEX 2021 (Seoul International Aerospace & Defense Exhibition 2021), iar KAI a făcut public și un scurt clip de prezentare a conceptului.

Noul aparat, denumit Sorigae sau Black Kite, ar urma să fie propulsat de patru motoare electrice, bateriile fiind amplasate în aripi și în partea din față a avionului.

De asemenea, Sorigae va avea un cockpit similar cu cele ale lui KAI T-50 Golden Eagle și KF-21 pentru a înlesni procesul de trecere pe aceste aparate.

Dacă va deveni realitate, avionul electric va înlocui în serviciu nu foarte bătrânele trainere KT-1 Woongbi.

Cei de la KAI susțin că un avion electric ar avea beneficii majore în ceea ce privește costurile de exploatare și timpul necesar pentru operațiunile de mentenanță.

Cu toate acestea, proiectul va deveni realitate numai dacă va fi găsită o soluție pentru ca Sorigae să aibă o autonomie suficient de mare pentru a fi utilizat în misiunile de antrenament, ceea ce înseamnă că ar trebui să poată zbura măcar o oră fără să aibă nevoie de încărcarea bateriilor.

Cum autonomia reprezintă încă o provocare ce pare dificil de depășit, sunt șanse ca proiectul să rămână în această fază câțiva ani de-acum înainte.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Dată afară din programul F-35, Turcia vrea mai multe F-16 și amenință că va cumpăra Su-35 și Su-57
Next post Bombardiere B-1B Lancer peste România