Cum au ”pierdut” americanii un avion F-35?

Read Time:1 Minute, 13 Second

United States Marine Corps a ”pierdut” un avion F-35B Lightning II după ce pilotul aflat la bord s-a catapultat.

Accidentul neobișnuit a avut loc luni, în Carolina de Sud, și a fost provocat de o defecțiune rămasă neidentificată.

O formație de două aparate F-35B evolua în apropierea Joint-Base Charleston, în momentul în care unul dintre piloți a luat decizia catapultării din motive ce nu au fost făcute publice.

Ei bine, conform informațiilor disponibile, avionul rămas fără pilot și-a continuat zborul și s-a prăbușit într-o zonă rămasă încă neidentificată. Și și-a continuat zborul deoarece pilotul automat fusese activat cu câteva minute înainte de catapultare.

Cei de la Joint-Base Charleston au lansat chiar un apel public pe social media către oricine ar putea avea informații despre locul unde a căzut avionul, precizând că acum se concentrează pe zonele din jurul lacurilor Moultrie și Marion.

Pilotul care s-a catapultat a fost recuperat și este în afara oricărui pericol.

Căutările sunt îngreunate și de faptul că transponderul avionului nu funcționa, de asemenea din motive încă neidentificate.

Deși inedit, nu este un caz singular. Cel mai cunoscut avion ”rebel” este un MiG-23, care, în 1988, a zburat din Polonia până în Belgia fără pilot, după o catapultare efectuată la scurt timp după decolare. MiG-ul a continuat să zboare aproximativ 1,000 de kilometri înainte de a se prăbuși peste o casă din zona rurală a Belgiei.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Credeam că numai în România autoritățile nu găsesc avioanele prăbușit e,dar uite se întîmplă și la alții mai versatili. Probabil avionul „pierdut”o să apară la știri că a ‘aterizat’ cu bine la Beijing 😜😜😜.

Previous post Swiss zboară spre Cluj din 28 martie
Next post România, locul 3 pe echipe la Europeanul de acrobație aeriană
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x