Cum folosește Germania avioane MedEvac cu echipamente de ultimă generație

Read Time:2 Minute, 17 Second

Germania sare în ajutorul altor state europene preluând pentru tratament pacienți infectați cu noul coronavirus aflați în stare grava. Pentru a-i aduce în unitățile medicale, nemții au apelat la avioanele de transport ale Luftwaffe echipate pentru misiuni MedEvac.

În ultimele zile, un Airbus A310 MRTT și un Airbus A400 au adus în Germania opt pacienți din Italia și din Franța.

Aparatul care a impresionat pe toată lumea este Airbusul utilizat de regulă pentru realimentare în aer. Contrar a ceea ce spun și scriu unii ”colegi”, avionul nu a fost ”reconstruit” pentru acest tip de misiuni, ci doar reconfigurat.

Cu ajutorul unor echipamente medicale modulare de ultimă generație, A310 MRTT devine un mic spital cu aripi, putând lua la bord șase pacienți ce au nevoie de Terapie Intensivă și alți 38 de bolnavi în paturi obișnuite.

Tot prin reconfigurare, același avion poate fi folosit și pentru misiuni de transport. Asta în caz că veți citi cine știe ce prostii pe cine știe ce site-uri ”de specialitate”. Știu că sunt rău, dar nu mă pot abține atunci când văd amatori cu ifose de experți turnând prostii. Și o mulțime de oameni care îi cred.

Revenind, A310 cu numărul de bord 10+27 a transportat din Bergamo la Koln și Hamburg șase pacienți aflați în stare critică.

Tot un avion de transport, de această Airbus A400M, a fost folosit pentru a prelua doi pacienți critici din Strassbourg pentru a-i duce la un spital din Ulm.

Și aici a fost folosită reconfigurarea MedEvac. A400M poate prelua doi pacienți la nivel de Terapie Intensivă și alți doi ce au nevoie de îngrijiri medicale mai puțin complicate.

Nemții au un total de patru să le spunem kituri MedEvac pentru A400M.

Și avioanele de transport ale României de tipul C-27J Spartan pot fi configurate pentru misiuni de transport medical și au și fost utilizate în acest sens în ultimii ani, de regulă pentru transportul pacienților grav bolnavi la clinici din străinătate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Foarte frumos din partea lor,dar care este numele pacienților?

albert

Traim vremuri exceptionale..La astfel de timpuri,trebuiesc avioane deosebite.Iata un proiect :
https://www.crisis-response.com/comment/blogpost.php?post=284

albert

Problema nu e la reconfigurare,ci la capabilitatile avionului in sine.Ce te faci daca ai bolnavi la vreo 150 km de un aeroport care poate primi un astfel de avion?!

Previous post Avioanele Mirage F1 ale Draken au început zborurile în rol de agresor la Nellis
Next post Argentina a primit al șaselea avion Pampa III
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x