Cum profită piloții militari francezi de reducerea traficului aerian

Read Time:1 Minute, 39 Second

Traficul aerian a scăzut la cote nemaiîntâlnite de decenii din cauza pandemiei de COVID-19, însă sunt și piloți care profită de această situație. Este vorba despre piloții militari, care au acum ocazia de a se antrena pentru situații reale în zone inaccesibile până de curând.

Un astfel de exemplu vine din Franța, acolo unde în ultimele săptămâni au fost semnalate apariții ale avioanelor supersonice în apropierea unor mari aglomerări urbane, așa cum sunt Paris, Lyon sau Bordeaux.

Colonelul Julien Sabéné, Comandantul CNOA – Centre National des Opérations Aériennes – a explicat în Le Point de ce zboară avioanele militare în apropierea orașelor.

”Sunt mai multe avioane de luptă în apropierea orașelor acum pentru că aeroporturile nu mai sunt saturate și avem astfel oportunitatea de a ne pregăti piloții în misiuni specifice de Poliție Aeriană. Astfel de misiuni includ și direcționarea avioanelor cu probleme spre aeroporturile din Paris, Lyon sau Bordeaux.”

Una dintre misiunile de Poliție Aeriană pe care forțele aeriene din întreaga lume le execută este ajutorarea avioanelor civile aflate în spațiul aerian național ce întâmpină diferite probleme.

Fie că vorbim despre deturnări, cel mai extrem caz, fie că vorbim despre diverse probleme tehnice, de la funcționarea deficitară a comunicațiilor sau navigației până la un motor defect, aparatele civile primesc asistență.

De regulă asta presupune decolarea în alarmă a aparatelor de luptă, interceptarea țintei, intrarea în contact cu aceasta, fie prin radio, fie prin semnale vizuale transmise din apropiere, și escortarea către un aeroport.

Această a doua parte este pregătită de francezi în această perioadă. În condiții de trafic normal, este aproape imposibil să vii cu avioane militare în zona aeroporturilor importante, acolo unde ai decolări și aterizări la intervale de zeci de secunde. Prin urmare, piloții militari nu se pot pregăti practic în ceea ce privește procedurile de apropiere, de exemplu, de aceste mari aeroporturi.

Acum, cu traficul aerian redus cu până la 90% față de nivelul obișnuit militarii au ocazia de a se antrena pentru aceste misiuni.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Sînt zboruri normale,să nu uităm că se apropie și ziua națională peste o lună și jumătate.

Jap

LanceRe,de la un timp nu mai apar postările in timp real la toate articolele.mi-am văzut comentariul postat abia a doua zi. S-a întîmplat ceva cu softul saitului?

Previous post Masca de protecție va fi obligatorie pentru pasageri în avioanele Wizz Air
Next post Wizz Air amână reluarea zborurilor spre mai multe destinații europene și redeschiderea bazei din Timișoara
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x