Cum și unde poți vedea retragerea din serviciu a avioanelor MiG-21 LanceR

Read Time:2 Minute, 24 Second

Săptămâna viitoare, pe 15 mai, avioanele MiG-21 LanceR vor fi retrase oficial din serviciul Forțelor Aeriene Române, iar publicul va avea acces la unul dintre evenimente.

Cei care vor să vadă ultima aterizare a MiG-urilor 21 vor putea face acest lucru luni, 15 mai, pe Baza 95 Aeriană din Bacău, acolo unde va avea loc ceremonia finală de scoatere din serviciu.

În așteptarea unui anunț oficial cu privire la ora de la care va începe evenimentul, precum și condițiile în care publicul va putea ajunge în perimetrul bazei, avem declarația oferită de comandorul Mischie, comandantul de la Bacău, pentru emisiunea ”Jurnal Militar”, de la Radio România.

”Pe 15 mai organizăm o activitate denumită Porți Deschise, avem și ceremonia de retragere a avioanelor MiG-21 Lancer din serviciul Forțelor Aeriene ale României”, a spus acesta.

Potrivit informațiilor obținute de Aviația Magazin, pe 15 mai vor avea loc ceremonii pe bazele aeriene de la Fetești și Câmpia Turzii, acolo unde se află încă ultimele aparate MiG-21 din serviciu.

👉 Citește și: Avioanele MiG-21 vor fi retrase din serviciu pe 15 mai

După ceremoniile de rigoare, avioanele – câte trei aparate de pe fiecare bază – vor decola în ceea ce a fost denumită ”ultima misiune de Poliție Aeriană” a MiG-urilor 21, urmată de ultima aterizare, pe Baza 95 Aeriană din Bacău, locul unde vor fi stocate și apoi conservate aceste aparate.

Update – comunicatul oficial al MApN:

“Luni, 15 mai, vor avea loc ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române, acestea urmând a fi scoase din seviciu în baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 083 din 18.05.2022, pentru aprobarea Memorandumului privind „Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR și tranziția accelerată la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române”.

Astfel, luni, 15 mai, începând cu ora 11.00, se vor desfășura simultan ceremonii în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii și în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Borcea, care se vor finaliza cu decolarea ultimelor aeronave MiG-21 LanceR aflate în exploatare către Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, Bacău, unde vor fi retrase din serviciu.

Începând cu ora 12:00, Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău, își deschide porțile pentru toţi pasionații de aviație. Intrarea este liberă, iar publicul va putea urmări sosirea, trecerea la verticala aeroportului și aterizarea aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de la celelalte două baze aeriene și va putea vizita muzeul unității.”

Procesul de scoatere din serviciu a ultimelor avioane MiG-21 a început de câteva luni, așa cum Aviația Magazin a anunțat în exclusivitate, aparatele a căror resursă de zbor ajunsese la final fiind deja transferate pe Bacău.

În ultimele săptămâni, mai multe MiG-uri de la Borcea și Câmpia au fost mutate pe Bacău, fiind retrase formal din serviciul de luptă.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
67 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Cum și unde poți vedea retragerea din serviciu a avioanelor MiG-21 LanceR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Turcia a refuzat să trimită sistemele S-400 Ucrainei
Next post KAAN: Proiectul lui Erdogan care a pus Turcia pe harta industriei aviatice