De ce vor americanii să cumpere un arhaic Antonov An-2?

Una dintre cele mai curioase posibile achiziții pe care Statele Unite o încearcă este cea a unui avion dezvoltat de defuncta Uniune Sovietică ce a efectuat primul zbor tocmai în 1947!

La finalul anului trecut, Departamentul American al Apărării a emis o solicitare pentru aparate de zbor, cu aripă fixă și elice, ce urmează să fie folosite de Marine Aviation Weapons and Tactics Squadron One [MAWTS-1] din cadrul Marine Corps Air Station in Yuma, Arizona, în rol de adversary.

Pe lista americanilor se află bunicul Antonov An-2 și un elicopter, de asemenea de producție sovietică, Mil Mi-17 sau Mi-24.

Aeronavele ar urma să fie folosite de infanteriștii marini pentru familiarizarea cu caracteristicile de zbor, capabilitățile și limitările aparatelor străine din categoriile de mai sus.

Sigur, acum că am intrat în detaliu nu mai pare așa spectaculos, nu? Dar să te gândești că americanii au nevoie în zilele noastre de avioane ca An-2 e măcar inedit, dacă nu chiar spectaculos.

Încă nu au apărut informații despre finalizarea achiziției, însă nu ar trebui să existe probleme cu găsirea unui furnizor.

Ca idee, Forțele Aeriene Române au scos din serviciu avioanele An-2, care sunt stocate pe baza de la Boboc.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x