Detasamentul Carpathian Pumas, operational in Mali

Detasamentul Carpathian Pumas, aflat in misiune sub egida ONU in Mali, este operational incepand de luni.

Fortele Aeriene Romane au anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca a fost declarata IOC – initial operational capability – si ca echipajele romanesti pot executa misiuni de evacuare medicală și căutare-salvare (MEDEVAC/CASEVAC).

„Luni, 21 octombrie, a fost declarată capabilitatea de operare inițială a detașamentului „Carpathian Pumas” aflat în misiune în Mali, prin care militarii români pot executa misiuni de evacuare medicală și căutare-salvare (MEDEVAC/CASEVAC) la solicitarea reprezentanților ONU, cu un elicopter echipat cu aparatură medicală și, în funcție de cerințele operaționale, cu un al doilea elicopter în configurație escortă.

Conform procedurilor necesare declarării capabilității de operare inițiale, personalul navigant a executat zboruri de recunoaștere și familiarizare în zona de operații atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, și a desfășurat exerciții de evacuare medicală în teren, cu partenerii germani.

Militarii români vor continua pregătirea pentru declararea capabilității de operare finale până la începutul lunii noiembrie și asumarea celorlaltor tipuri de misiuni, în conformitate cu mandatul misiunii Multidimensionale Integrate de Stabilizare în Republica Mali MINUSMA, precum transport de trupe, materiale și tehnică de luptă, inserție, extracție și patrulare aeriană.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
beam_rider

Cautare Salvare este SAR (Search And Rescue).MEDEVAC si CASEVAC sunt misiunidiferite si presupun transportul persoanelor bolnave sau ranite catre o facilitate medicala. SAR este o misiune mai complexa, ce necesita alta pregatire, alte echipamentesi alteproceduri. Ar fi de asreptat ca. SMFA sa fie mai riguros cu terminologia folosita, nu sa arunce expresii la intamplare doar pentru ca dau ine.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x