Din nou despre elicopterele de atac pe care Romania vrea sa le cumpere

Daca dinspre Ministerul Apararii nu au aparut noutati referitoare la programul de achizitie a elicopterelor de atac, acestea vin de la Ministerul Economiei.

Ministrul Niculae Badalau a prezentat recent bilantul aparatului administrativ pe care il conduce si, printre temele abordate in declaratia de presa, s-a aflat si cea referitoare la elicopterele de atac.

Aflam asadar de la ministru ca Romania are nevoie de astfel de aparate, dar si ca exista o “discutie profunda” cu Statele Unite pentru cumpararea lor.

“Armata română are nevoie de elicoptere de atac. Există o discuţie destul de profundă în legătură cu elicopterele de atac cu Statele Unite ale Americii. Noi avem mentenanţa acum, nu numai pe ceea ce s-a produs, ci şi pe ceea ce are armata română în dotare. Avem discutii şi despre noul radar. E foarte posibil ca până la finalul anului să avem un acord de producţie pe 5 ani cu Statele Unite ale Americii”, a declarat Bădălău.

Daca ceea ce spune ministrul este adevarat, si nu avem motive sa ne indoim de asta din moment ce e o declaratie oficiala cat se poate de asumata, inseamna ca negocierile pentru elicopterele de atac se poarta inca si ca tara noastra discuta cu un singur potential furnizor, Statele Unite.

Mai departe, inseamna ca ne dorim “binoul” Viper – Venom de la Bell Helicopters, cel care era oricum favorit.

Ce nu se explica este totusi RFI-ul Ministerului Apararii, care pare ca a renuntat imediat ce a primit-o la propunerea Airbus pentru H145M si H215M.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of