Drona americana, doborata de Iran

Read Time:1 Minute, 1 Second

O drona americana de tipul RQ-4A Global Hawk a fost doborata de armata iraniana in apropierea Stramtorii Hormuz.

Stramtoarea este poate cel mai „fierbinte” loc de pe pamant in aceasta perioada dupa ce mai multe tancuri petroliere au devenit tintele unor atacuri nerevendicate.

In acest context americanii au trimis in zona un portavion cu grupul de lupta aferent si au masat in apropiere bombardiere strategice, iar iranienii au devenit si mai vocali cu privire la imbogatirea uraniului peste limitele stablite in acordul din 2015, cel din care Trump a retras America.

Incidentul in cauza a avut loc miercuri seara si, evident, cele doua parti au versiuni diferite.

Daca Statele Unite sustin ca drona a fost doborata in spatiul aerian international si acuza un atac direct asupra unui asset militar american, Iranul afirma ca drona in cauza violase spatiul aerian national in zona districtului Kouhmobarak si ca doborarea ei a fost un act de aparare.

Tonul celor doua parti este unul belicos, americanii par ca incep o timida acumulare de trupe in zona Orientului Mijlociu, insuficienta acum pentru a se pune cu adevarat problema unui conflict armat, iar iranienii se declara pregatiti de scandal, amenintand in acelasi timp cu ruperea tratatului nuclear.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Drona americana, doborata de Iran

  1. Pînă acum persanii buruiau semnalul și aduceu dronele americane intacte la sol. Se pare ca asta nu a putut fi „Interceptata” si au doborîto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Tarom are un nou CEO interimar
Next post Rolls-Royce si Airbus pregatesc „a treia era a aviatiei”